Απορία ψάλτου… βηξ. Όλοι το ξέρουν αυτό. Εν μέσω πανδημίας μάθαμε, όμως, και κάτι άλλο. Απορία «παπαγάλου»… εμβόλιο. 

Τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, δεν θεωρούν άξια να απασχολήσουν τους τίτλους τους τα εφιαλτικά νούμερα της πανδημίας. Προκειμένου να αποκρύψουν τον πανικό της κυβέρνησης, τις παλινωδίες και την αποτυχία της τόσο στο να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας (αν και είχε τον χρόνο), όσο και στο να αντιμετωπίσει τις δραματικές εξελίξεις, χρησιμοποιούν το εμβόλιο ως προπαγανδιστικό μέσο.

Τα αγαπητά «Νέα» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λογοκρισίας μάς ενημερώνουν σήμερα ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με εμβόλιο, επιδιδόμενα σε ένα απίστευτο (πρωτοσέλιδο μάλιστα) εμπόριο ελπίδας. Δεν παραλείπουν επίσης, ταυτιζόμενα με την κυβερνητική γραμμή προπαγάνδας, να μας υπενθυμίσουν ότι είναι άσχημα τα νέα στο εξωτερικό, σε Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία και ΗΠΑ. Αυτό θα πει διεθνισμός! Αυτό θα πει Μέσο διεθνούς εμβέλειας, που ξεπερνάει τα όρια της χώρας και δεν ασχολείται με την κατάσταση στην Ψωροκώσταινα…

, Παπαλάμπραινα: Απορία «παπαγάλου»… εμβόλιο!, INDEPENDENTNEWS

Δυστυχώς για τα «Νέα», η είδηση είναι κάπως αλλιώς…

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) στοχεύει στην έγκριση του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) να συνεδριάσει τελικά στις 21 Δεκεμβρίου σχολίασε και η πρόεδρος της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020.

«Κάθε ημέρα μετράει, εργαζόμαστε με ταχύτητα για να εγκρίνουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορονοϊού» έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαιρετίζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συζητήσει το θέμα πριν από τα Χριστούγεννα.

, Παπαλάμπραινα: Απορία «παπαγάλου»… εμβόλιο!, INDEPENDENTNEWS

Εσείς από αυτά καταλάβατε ότι θα εμβολιαστούμε τα Χριστούγεννα; Μάλλον όχι…

Θετική η εξέλιξη να επισπευστούν οι διαδικασίες, αλλά το να πουλάμε ελπίδα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή είναι τουλάχιστον αισχρό και παραπλανητικό.

Ένα είναι το βέβαιο. Ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με τους καλικάντζαρους της αντικοινωνικής πολιτικής και της fake ενημέρωσης. 

Όσο για τα αγαπητά «Νέα» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λογοκρισίας, δεν περιμέναμε από δαύτα και τίποτα καλύτερο. Αν θυμηθούμε μάλιστα και το επικό πρωτοσέλιδό τους στα τέλη Νοεμβρίου, που μας ενημέρωνε ότι συγκρίνουν τα εμβόλια. Με τη συμβολή του …επιστήμονα Παπαχρήστου να υποθέσουμε…

, Παπαλάμπραινα: Απορία «παπαγάλου»… εμβόλιο!, INDEPENDENTNEWS