Απορεί κανείς με αυτά που λένε. Απορεί χειρότερα με το ύφος που τα λένε, αλλά κυρίως απορεί με τη θρασύτητα για όσα πράττουν. Ξεπούλησαν τα αρχαία για 50 χρόνια… Ανοίγουν μπίζνες με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την Ιστορία οι υπερπατριώτες που κόπτονταν τάχα για την Ιστορία της Μακεδονίας. Ατάραχη ηρεμία στα κανάλια.

«Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός» είπε ο Μητσοτάκης, ηττημένος αλλά ανέμελα ευτυχής, προσθέτοντας ότι «η απειλή κυρώσεων είναι το καλύτερο εργαλείο πίεσης» στην Τουρκία. Η πολιτική του παραλόγου. Η απειλή που δεν εφαρμόζεται ποτέ είναι ό,τι καλύτερο, λένε σήμερα αυτοί που δήλωναν τον Αύγουστο ότι «οι κυρώσεις θα δαγκώνουν»! (Πέτσας, ΣΚΑΪ)

Οι νοσηλευτές-τριες και οι γιατροί νοσούν και κανείς δεν υπάρχει να τους αντικαταστήσει, αλλά ουδείς ταράζεται. Χειρουργεία αναστέλλονται, καρκινοπαθείς μένουν αβοήθητοι, κλινικές και νοσοκομεία υπολειτουργούν, γιατί ο κορωνοϊός θερίζει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Άνθρωποι χάνονται κάθε μέρα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν γλυτώσει, αλλά κανείς δημοσιογράφος δεν ασχολείται.

Δεύτεροι από το τέλος στις δαπάνες Υγείας για την Covid (Eurostat), αλλά τα κανάλια δεν ασχολούνται με την πεζή πραγματικότητα. Εκτός από τις νυχτερινές εκπομπές στο Kontra Channel, δεν υπάρχει ρεπορτάζ Υγείας, παρ’ εξόν ό,τι αφορά το εμβόλιο και το εμπόριο ελπίδας στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση και τους αυτοθαυμασμούς του Κικίλια.

Στην καραντίνα ο χρόνος κυλάει αργά και ελεγχόμενα. Χειραγωγημένα και ήρεμα. Η λάσπη σκέπασε τα πάντα και δεν είναι από την πλημμύρα της Ακρόπολης, που τσιμέντο έγινε, αλλά από τα δυσώδη κανάλια του κιτρινισμού, που ανέλαβαν τα ηνία της πολιτικής.

Συζητάμε μόνο παραπολιτικά και οι ευθύνες ανέμελα χορεύουν βρίσκοντας τον στόχο οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πρέπει. Καθυστερούν ακόμα και τα ελάχιστα επιδόματα που δίνουν και ο κόσμος υποφέρει. Αυτό όμως κανέναν δεν αφορά. Τι και αν η χώρα μας έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη; Το βασικό ζητούμενο είναι να αποδεικνύεται σταθερά η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφώθηκε η επίμονη προσπάθεια της λίστας Πέτσα να αποδείξει ότι το λαϊκό παιδί είναι μεγαλοαστός -μέχρι και «πύργος» ανακαλύφθηκε στο Βρωμοπήγαδο- για να κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησης και τη μεγάλη ύφεση που έρχεται, ενώ ο Μητσοτάκης θα συνεχίζει τα ανέμελα τριήμερα.

Ούτε κουβέντα, φυσικά, για τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων στα κανάλια, με πρωτοφανή συμμετοχή, για να μην καταργηθεί ο νόμος Παππά που μετά μανίας οι καναλάρχες εναντιώθηκαν και διέβαλαν!

Επιτέλους λύθηκαν οι απορίες γιατί προσλαμβάνουν αστυνομικούς και όχι γιατρούς. Κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ συνοδεία ΜΑΤ έκοβαν το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά στην Αγία Βαρβάρα. ΜΑΤ παντού, πολλαπλών χρήσεων. Το αυταρχικό κράτος οχυρώνεται.

Πηγή: ΑΥΓΗ