Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε στον ΣΚΑΪ, και συνεπικουρούμενος και από τους δημοσιογράφους, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον αστυνομικό που κατέστρεψε ανθοδέσμη που είχε κατατεθεί στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για νεαρό αστυνομικό, ο οποίος δεν κατάλαβε την κρισιμότητα της ημέρας για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν την πήρε από το μνημείο, καθώς δεν είχε κανένας πρόσβαση σε αυτό και πως η διμοιρία ήταν στην Ζωοδόχου Πηγής. Παράλληλα, σημείωσε πως γίνεται ένορκη διοικητική εξέταση για το πώς έχουν γίνει τα περιστατικά και πώς δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, είναι πειθαρχικό και ηθικό αδίκημα που θα λογοδοτήσει με έγγραφες εξηγήσεις ενώ επεσήμανε πως ο νεαρός αστυνομικός έχει παραδεχτεί το λάθος του.

Όσον αφορά το περιστατικό με την κρότου λάμψης σε είσοδο πολυκατοικίας, εκεί οι δικαιολογίες είναι ασύλληπτες, όπως ότι δεν έσπασαν τζάμια και οι διαμαρτυρόμενοι στα γύρω μπαλκόνια δεν ήταν «φιλήσυχοι κάτοικοι» Εξαρχείων, αλλά έρχονται από αλλού…

Ακούστε τον κ. Μαυροειδάκο: