Η εικόνα του αστυνομικού που αγαπάει τα λουλούδια με κάπως εριστικό τρόπο, με αποτέλεσμα να τσουρομαδάει ολίγον την ανθοδέσμη που τοποθετήθηκε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευτυχώς τα δελτία ειδήσεων δεν έδειξαν την εικόνα να μην ταράξουν τους πολίτες με ανούσια θέματα, την ώρα που έχουν να ασχοληθούν με το συγκλονιστικό θέμα αν μένει ο Τσίπρας στην Κυψέλη, που ταλανίζει τις Ξιπασμένες Νεόπλουτες του Τένις Κλαμπ.

Πράγματι, λοιπόν, ο ρομαντικός αυτός αστυνομικός φέρθηκε με τρόπο κάπως μοχθηρό στη δύστυχη ανθοδέσμη. Η πράξη του περιείχε μια δόση βίας και μάλιστα όχι επιχειρησιακή. Ήταν όμως βαθύτατα συμβολική. Είναι δυνατόν να τιμάται η επέτειος της δολοφονίας ενός 15χρονου στα επάρατα Εξάρχεια, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των δολοφόνων; Ακούστηκε ότι το μίσος που διακρίναμε στον τρόπο που φέρεται στην ανθοδέσμη ήταν το ίδιο που όπλισε το χέρι του Κορκονέα. Υπερβολικό. Αλλά και έτσι να είναι, με τη συμβολική αυτή πράξη, η μνήμη των γεγονότων γίνεται πιο έντονη, πιο ζωντανή.

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, προτού βγάλουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Στο κάτω κάτω μπορεί η κατακραυγή από την πρώτη στιγμή να ήταν έντονη, ωστόσο η αλήθεια δεν αποκλείεται να είναι διαφορετική.

Τι γύρευε η ανθοδέσμη στα Εξάρχεια;

Μπορεί ο εν λόγω αστυνομικός όταν φοιτούσε στη Σχολή της ΕΛ.ΑΣ. να είχε κοπεί στο μάθημα της Ανθοδετικής. Πιθανότατα δεν υπάρχει τέτοιο μάθημα, θα μου πείτε… Και τι μ’ αυτό; Μετά από το περιστατικό θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να διδάσκεται από τον ίδιο τον υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη. Στο κάτω κάτω από μαθήματα κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας δεν σκαμπάζουν τα παιδιά.

Επίσης, ας βγουν επιτέλους οι δημοσιογράφοι των καναλιών να υποστηρίξουν τον διασυρόμενο αστυνομικό. Πώς μας έλεγαν το 2008 «τι γύρευε ένας 15χρονος στα Εξάρχεια»; Ας  θέσουν το εύλογο ερώτημα: «Τι γύρευε η ανθοδέσμη στα Εξάρχεια; Μάνα δεν είχε να τη μαζέψει;».

Μέλος του Ρουβίκωνα η ανθοδέσμη;

Ας μην προσπεράσουμε επίσης το δημοσίευμα του «Κουλουριού», που αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ανθοδέσμη αποτελεί μέλος της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα και είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές με τη δράση της. Αναφέρει, μάλιστα, ότι η ανθοδέσμη αυτή είχε παλαιότερα ξεκινήσει και τη δική της οργάνωση, «αναρχικά λουλούδια», πρωταγωνιστώντας σε αρκετές επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας. Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έκρυβαν την ανακούφισή τους για την εξουδετέρωση της επικίνδυνης ανθοδέσμης, τονίζοντας πως πλέον οι πολίτες θα μπορούν να κοιμούνται πιο ήσυχοι.

 

ΥΓ. Πληροφορίες ότι τα λουλούδια είχαν κοπεί από βίλα στα Λεγραινα, γι’ αυτό εξόργισαν τον αστυνομικό, δεν επιβεβαιώνονται…