Ο Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε μήνυμά του:

12 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή με μια σφαίρα στην καρδιά. Η δολοφονία μιας ολόκληρης γενιάς.
12χρόνια μετά την εξέγερση που θα μένει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μας και καθόρισε την πορεία χιλιάδων τότε μαθητών/τριών. Μας έβγαλε στους δρόμους της φωτιάς με καταλήψεις και πορείες απέναντι σε αυτούς που μας έλεγαν γενιά του playstation και μας έκλεβαν τη ζωή.
Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι και η ίδια πολιτική δύναμη παίζει με τις ζωές μας, υποτιμά την αξία της ανθρώπινης ζωής και της ψυχικής υγείας της πλειοψηφίας της κοινωνίας, χειρίζεται τις τεράστιες κρίσεις της εποχής μας για να διευρύνει τις ανισότητες και την καταπίεση και θέτει τη νέα γενιά στο στόχαστρο. Και όλα αυτά τα επιβάλει με αντιδημοκρατικά και χουντικής έμπνευσης διατάγματα.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπροσωπεία της, θα αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Στηρίζουμε το κάλεσμα των ανθρώπων του αντιφασιστικού αγώνα, του πολιτισμού και της διανόησης, αλλά και χιλιάδων άλλων που θέλουν να μπει ένα τέρμα στην καταπίεση και να μη διαρραγεί η μνήμη.
Δεν μας τρομοκρατεί, ούτε μας φοβίζει η αντιδημοκρατική κατρακύλα μια αυταρχικής κυβέρνησης.
Την απάντηση θα την δώσει πολύ σύντομα σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και η νέα γενιά, που δεν συμβιβάζεται με λιγότερο ουρανό.