Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και οι αντοχές της κοινωνίας έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους, η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του. Η ιδεοληψία της, η προσήλωση στον νεοφιλελευθερισμό, είναι που την κάνει να θεωρεί από τη μια όλα τα κοινωνικά αγαθά και εν προκειμένω αυτό της υγείας ως κόστος και από την άλλη τον χώρο της Υγείας ως ένα πεδίο εκμετάλλευσης, κερδοσκοπίας και πλουτισμού. Η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι σε δεύτερη μοίρα. Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, πίσω από τα λόγια, την προπαγάνδα και τα υποκριτικά χειροκροτήματα…

Χτες η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση πληρωμή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση έληξε την 1η Ιουλίου, με αποτέλεσμα  οι πέραν του πλαφόν εφημερίες που πραγματοποιούνται υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας να παραμένουν απλήρωτες για μήνες.

Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους αναίσθητους και υποκριτές

«Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο  ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ. Κάθε μέρα γίνεται πιο σαφές ότι η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους αναίσθητους και υποκριτές» σχολίασε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανδρέας Ξανθός: Ντροπή!

Η δήλωση του Α. Ξανθού, τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόρριψη από την κυβέρνηση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για την πληρωμή πρόσθετων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ:

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας απέρριψαν την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα πληρωμής πρόσθετων  δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση έληξε 1/7/2020, με αποτέλεσμα  οι πέραν του πλαφόν εφημερίες που υποχρεωτικά πραγματοποιούνται λόγω της πανδημίας, με τεράστια ψυχοσωματική επιβάρυνση των γιατρών, παραμένουν απλήρωτες για μήνες. Αντί λοιπόν  το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει την ευθύνη και να  αντιμετωπίσει την εκκρεμότητα αποδεχόμενο την έτοιμη νομοτεχνική ρύθμιση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται πεισματικά να το κάνει χωρίς καμιά αιτιολογία. Την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην εκταμίευση των κονδυλίων για τις εφημερίες του τελευταίου 3μηνου του 2020, με κίνδυνο να έρθουν οι γιορτές και να είναι απλήρωτες και οι τακτικές εφημερίες από τον Οκτώβριο  και μετά. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής» ανταποκρίνεται . Και μένει μόνο στις υποκριτικές επευφημίες και στα ανέξοδα «ευχαριστώ» . Μόνο που αυτό προκαλεί, προσβάλλει και, κυρίως, πλήττει το ηθικό των γιατρών στην πιο κρίσιμη στιγμή της υγειονομικής μάχης.

Μια λέξη μόνο ταιριάζει: ντροπή!

 

ΕΔΕ αντί για χειροκρότημα στον «Άγιο Σάββα» 

, EDITORIAL INDE: Υποκρισία για… χειροκρότημα, INDEPENDENTNEWS

Με κινητοποίηση στη διοίκηση του νοσοκομείου και στην 1η ΥΠΕ απάντησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει σε βάρος τριών εργαζομένων, επειδή …νόσησαν με κορονοϊό.

Η κυβέρνηση, μαζί με τις διορισμένες διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ, επιχειρεί να μετακυλίσει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι του «Αγίου Σάββα» μετά την άρνηση της διοίκησης του νοσοκομείου να αποσύρει την ΕΔΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ, διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα, με νέα κινητοποίηση την Δευτέρα το πρωί, στο νοσοκομείο και στην 1η ΥΠΕ.

Δείτε τις φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από τη διαμαρτυρία: