Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και τη Ντόρα Κουτροκόη, η Θ. Φωτίου, Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινων. Αλληλεγγύη της Κ.Ο. Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας, σε ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις διπλές λίστες κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, τόνισε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά:

·         να διερευνήσει η δικαιοσύνη τις καταγγελίες του κυριακάτικου Βήματος και της κυριακάτικης Δημοκρατίας, που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει παράλληλο με τον ΕΟΔΥ σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων που γνώριζε το Μαξίμου.

·         Να δοθούν στη Βουλή τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής που η αντιπολίτευση ζητά εδώ και 6 μήνες.

Γιατί, δυστυχώς, η αναληθής αποτύπωση κρουσμάτων σημαίνει και λάθος αποφάσεις, σημαίνει αυτό που βλέπουμε στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν έχει παρά να δει κανείς πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση σήμερα στην Πάτρα, στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, όπου συνεργάστηκαν ο Δήμος, η Εκκλησία και κράτος, σε σχέση με ό,τι έγινε στη Θεσσαλονίκη πριν ένα μήνα κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Αν χάθηκαν δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας το πρωί στην εκπομπή σας, καταλαβαίνετε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι ευθύνες αναμφίβολα πρέπει να αποδοθούν και θα αποδοθούν. Το σημαντικό όμως σήμερα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με το Υγειονομικό επιτελείο, τον Ανδρέα Ξανθό και τους βουλευτές βρίσκεται καθημερινά όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα. Όχι για να επιχαίρει για τον όλεθρο, όπως τον κατηγορεί η ΝΔ, αλλά για να ενθαρρύνει και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.