Με εισβολή στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και στην πλατεία Εξαρχείων και με συνολικά 96 προσαγωγές έδειξε η αστυνομία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τις προθέσεις της ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και συνολικά τη στρατηγική της κυβέρνησης για αστυνομοκρατία και γενικευμένη καταστολή.

Η εισβολή έγινε μετά την προκλητική δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλώσεις γεννάνε αρρώστια, επισημαίνοντας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί πορεία για το Πολυτεχνείο. «Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου» είπε, δημιουργώντας την εύλογη απορία πότε οι πολίτες που τιμούσαν την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 το έκαναν μαζί με τον κάθε Χρυσοχοΐδη.

Η επίθεση αυτή της κυβέρνησης δεν γίνεται προφανώς εν μέσω υγειονομικής κρίσης για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, όπως η ίδια προφασίζεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και παρέμειναν στοιβαγμένοι με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.

Πρόκειται για σαφή επίδειξη αυταρχισμού, καταστολής και βίας, την ώρα που η κοινωνία αντιλαμβάνεται την εγκληματική της ολιγωρία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το δόγμα «νόμος και τάξη» ανασύρεται από το οπλοστάσιο της δεξιάς για να δημιουργήσει κλίμα έντασης και να ικανοποιήσει τα ακροδεξιά ακροατήρια στα οποία απευθύνεται.

Στοχοποιούν τη νεολαία, απεχθάνονται την ιστορική μνήμη της εξέγερσης. Η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτή Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνομίλησε με άνδρες των ΜΑΤ και φρόντισε να αναρτήσει την παρουσία του στα social media τα λέει όλα…

, EDITORIAL INDE: Μισούν τη ζωντανή μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη, INDEPENDENTNEWS

 

Στην ίδια ιδεοληψία εντάσσεται και το «άβατο» των Εξαρχείων. Μετά την  εισβολή των ΜΑΤ και τις δεκάδες προσαγωγές στο Πολυτεχνείο και αφού είχε τελειώσει η ειρηνική πορεία αλληλέγγυων στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στην πλατεία Εξαρχείων και προχώρησαν σε προσαγωγές πολιτών που κινούνταν με ποδήλατο ή είχαν βγει βόλτα με κατοικίδια ζώα.

 

Ανακοίνωση της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το πογκρόμ βίας και καταστολής αναφέρει:

Αφού η Νέα Δημοκρατία έκανε την πανδημία ευκαιρία για να πλουτίσει μια μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και αφού μετέτρεψε την επιβίωση σε ατομική υπόθεση, τώρα επιλέγει να εργαλειοποιήσει για ακόμα μια φορά την πανδημία για να εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στο σύμβολο της Δημοκρατίας και των νεανικών αγώνων, που είναι το Πολυτεχνείο.

Είναι εμφανές πως το καλοστημένο σίριαλ του Μπογδάνου και των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας, που το μεσημέρι έστειλαν τις κάμερες και τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και το βράδυ στα Εξάρχεια, έγινε για να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να την αποπροσανατολίσουν από τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την έξαρση της πανδημίας.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για το κλείσιμο του Κάτω Πολυτεχνείου όταν σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν ήδη εξαγγείλει τον εορτασμό με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Αν το άγχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν η προστασία της υγείας θα είχαν ενισχύσει το ΕΣΥ και τον στόλο των Μ.Μ.Μ.

Αν το άγχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν η προφύλαξη της δημοκρατίας ο Χρήστος Παππάς και ακόμα τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν θα παρέμεναν ως και σήμερα ασύλληπτα.
Αποσύρετε τώρα τα ΜΑΤ.

Ανοίξτε τώρα τις πύλες του Πολυτεχνείου.

Μην αμαυρώνετε άλλο τη συμβολική αυτή επέτειο του αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

 

Λεφτά για εξοπλισμό της Αστυνομίας υπάρχουν!

Τις νέες της μοτοσυκλέτες επιδεικνύει η ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που δεν υπάρχουν λεφτά για λεωφορεία και ΜΕΘ. Η πρόθεση είναι σαφής. Όταν η πανδημία δεν θα είναι πια εδώ, η καταστολή και η αστυνομοκρατία θα παραμένουν για να αποκρούσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις. Προετοιμάζονται λοιπόν για τις διαρκείς τους ανάγκες…