Την κυνική ομολογία του Άδ. Γεωργιάδη σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα πληρώνει τις φιέστες Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

Posted on 11 Νοεμβρίου, 2020, 2:21 μμ
3 secs

Την κυνική ομολογία του Άδ. Γεωργιάδη για την πανδημία σχολιάζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και το ΕΣΥ είναι στα όριά του,
η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλλει αυτό που δεν τόλμησε το καλοκαίρι γιατί έτσι απαίτησαν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εγκληματικές της ευθύνες: Αρνητικό τεστ για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Ομολογία Αδ. Γεωργιάδη: Ανοίξαμε στην τύχη οικονομία και τουρισμό

Στη δύσκολη θέση να δώσει απαντήσεις και να καταθέσει την αλήθεια που όλοι βλέπουν αλλά η κυβέρνηση κάνει πως αγνοεί, βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της ΝΔ για τη διαχείριση της πανδημίας.

Υπό την πίεση των αυξανόμενων θυμάτων, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων και με τις ΜΕΘ να είναι ήδη στα όριά τους, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση άνοιξε στην τύχη την οικονομία και τον τουρισμό, προκαλώντας ουσιαστικά ένα ακόμη πιο ισχυρό δεύτερο κύμα πανδημίας, με στόχο, όπως δήλωσε, να καλύψουν τις ζημιές στην οικονομία από το πρώτο lockdown!

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι», δήλωσε ο Γεωργιάδης, σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής, σημειώνοντας στη συνέχεια: «Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε»!

...