«Είσαι φτωχός; Είσαι ανασφάλιστος; Δεν θα πληρώνει για σένα το επιτελικό κράτος. Ζήσεις ή πεθάνεις, δική σου η ευθύνη». Αυτό είναι το δόγμα της κυβέρνησης όπως αποδεικνύει επείγον έγγραφο του ΕΚΑΒ.

 

, Είσαι φτωχός; Είσαι ανασφάλιστος; Ατομική σου ευθύνη ο θάνατος…, INDEPENDENTNEWS

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ με εμπιστευτικό του επείγον έγγραφο ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσοκομείων πως δε θα διακομίζει πλέον ανασφάλιστους στα ιδιωτικά θεραπευτήρια τα οποία λειτουργούν με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ λόγω έκτακτων αναγκών της πανδημίας.

Η αναλγησία του νεοφιλελευθερισμού σε όλο της το μεγαλείο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πώς το είχε πει ο κ. Χρυσοχοΐδης; «Σκάβουν τάφους» είχε πει. Μάλλον τους επιστρέφεται η ατάκα με βάση τα πεπραγμένα…

Νάσος Ηλιόπουλος: Οι ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει:

Η κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο αμφισβητεί την ισότητα στην περίθαλψη. Αμφισβητεί το δικαίωμα στην ζωή.

Η σημερινή οδηγία εξαίρεσης ανασφάλιστων συμπολιτών μας από την διακομιδή σε ιδιωτικές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, συνιστά έγκλημα και οφείλει να ανακληθεί άμεσα.

Η Νέα Δημοκρατία καταργεί το δικαίωμα των ανασφάλιστων στην υγειονομική κάλυψη. Δικαίωμα που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα υγείας για τα κέρδη των λίγων.
Την στιγμή που ακυρώνει το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, αρνείται να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Οι ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Πέρα από ανίκανοι και επικίνδυνοι για τις ζωές μας, είναι και μαυραγορίτες.

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Πέρα από ανίκανοι και επικίνδυνοι για τις ζωές μας, είναι και μαυραγορίτες.

Μετά το έγγραφο που στάλθηκε ως εμπιστευτικό, οι ανασφάλιστοι δεν θα διακομίζονται δωρεάν προς μια ιδιωτική κλινική, αλλά θα πρέπει να την πληρώνουν από την τσέπη τους.
Τη στιγμή που το 80% των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία έχει ακυρωθεί, που στην Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει διαθέσιμη ΜΕΘ, και που ο Υπουργός Υγείας αυτο-βαυκαλίζεται κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία για στάση ανευθυνότητας, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους ανασφάλιστους να πληρώνουν από την τσέπη τους τη διακομιδή τους.

Και αν δεν έχουν να πληρώσουν, τότε θα πεθαίνουν στο δρόμο.

Οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει ρόλο μαυραγορίτη για να «στηρίξει» το πάρτι της ιδιωτικής υγείας.