Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, στη δημόσια τηλεόραση και στην ΕΡΤ 1 στην εκπομπή «…ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ»:

«…Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουμε με πολύ σκληρό τρόπο τη λογική σε σχέση με  την προστασία της κοινωνίας.

Η λογική που μας διακατέχει είναι ότι πρέπει να προνοεί κανείς και όχι να μετανοεί.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι στη λογική της μετανοίας.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μη σκέφτεται στα σοβαρά και να μην αποδέχεται ότι οι μήνες ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού πήγαν χαμένοι.

Υπήρξαν πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν.

Αναφέρω σχετικά την κατάσταση στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις κλίνες ΜΕΘ κλπ.

Η πρότασή μας λοιπόν είναι συγκεκριμένη:

Πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο τουλάχιστον 6 μηνών, στο οποίο θα συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ο τρόπος που θα προέλθει αυτό είναι μετά από μια σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο στόχος είναι να συμφωνήσουμε, πως θα έχουμε περισσότερες ΜΕΘ, περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, περισσότερα test, ώστε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την έτσι κι αλλιώς υπάρχουσα πανδημία και την εξάπλωσή της.

Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος και όχι να κατηγορούμε τον οποιοδήποτε πολιτικό και υπηρεσιακό παράγοντα.

Εκεί λοιπόν επικεντρωνόμαστε.

Σε αντίθεση με τη λογική που υπάρχει σε ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες, εμείς πιστεύουμε ότι καλύτερα να περισσεύει κάτι παρά να λείπει.

Ας αποδειχθεί στο τέλος ότι είχαμε περισσότερους γιατρούς και νοσοκόμους, περισσότερες ΜΕΘ covid-19, παρά να βρεθούμε στην κατάσταση να πάει κάποιος που χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ και να μην υπάρχει.

Αυτό που επιπλέον λέμε στην κυβέρνηση είναι να σταματήσει την επικοινωνιακή πολιτική και να ασχοληθεί με την ουσία του προβλήματος.

Δεν περιμένεις από τον υπουργό Υγείας αυτή την ώρα να ασχολείται μόνο κάνοντας  αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, αλλά να πει στον ελληνικό λαό τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο ρόλος του.

Καλή και θετική η είδηση που αφορά τα εμβόλια αλλά θα πρέπει να λέει το Υπουργείο ότι συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα, να κρατάμε τις αποστάσεις κ.λπ., μέχρι να έρθει η ώρα του εμβολιασμού.

Δεν θέλω να σχολιάσω το θέμα της ανάρτησης του Παύλου Πολάκη στα social media.

Έχω άποψη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθούμε. Ούτε εδώ αλλά ούτε και στα όργανα του κόμματος θα την εκφράσω.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στη προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη μια εξήγηση.

Όποιος θέλει να καταλάβει μερικά πράγματα ας τα καταλάβει.»