Στην απόφαση να απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ καθώς αυτό συνιστά αθέμιτος ανταγωνισμός, κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έπειτα και απ’ τις διαμαρτυρίες των εμπόρων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στα βιομηχανικά είδη που… φεύγουν από τα ράφια συμπεριλαμβάνονται τα ρούχα, τα υποδήματα, οι οικιακές συσκευές, τα χαλιά, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα είδη σπιτιού, τα έπιπλα, τα είδη τεχνολογίας κ.λπ.

Ωστόσο, θα εξακολουθούν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ βιομηχανικά είδη πρώτης ανάγκης, π.χ. χαρτικά, απολυμαντικά κ.λπ.

Είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πώληση διαρκών αγαθών σε σουπερμάρκετ, έχει ξεκινήσει διαβούλευση με φορείς του Υπουργείου πάνω στα αιτήματα των εμπορικών συλλόγων.

Οι εμπορικοί σύλλογοι ζήτησαν να μην επιτρέπεται η πώληση συγκεκριμένων κωδικών αγαθών που αφορούν ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.