Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια τις οποίες επέβαλε το υπουργείο Παιδείας. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς η υπουργός, κ. Κεραμέως, απαξίωσε τους εκπαιδευτικούς και τα συλλογικά τους όργανα και επεδίωξε να ρυθμίσει εκείνη μονομερώς, με απόλυτα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο την εκπροσώπησή τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, αφού επέμειναν σε μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά –τουλάχιστον– χρονικά ενέργεια, άκρως αντιδημοκρατική, αυταρχική που αγγίζει τα όρια ενός ιδιότυπου πραξικοπήματος και ενώ σχεδόν σύσσωμες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι συνδυασμοί τους απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους, η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε πεισματικά να δεχθεί τις αποσύρσεις και να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις ανακήρυξης των συνδυασμών.

«Πρόκειται για μια ακραία αυταρχική ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με ελεύθερη βούληση, υποχρεώνοντας όλους τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους να κατέλθουν στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία με το ζόρι» όπως είχε καταγγείλει η ΟΛΜΕ.

Το υπουργείο και η κ. Κεραμέως πανηγύρισαν τη συντριβή των αυταρχικών επιλογών τους!

, EDITORIAL INDE: Ώστε, κ. Κεραμέως, καλά πήγε κι αυτό;, INDEPENDENTNEWSΕνώ η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια ήταν πολύ μικρή και η αποχή χτύπησε “κόκκινο”, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε για «Ολοκλήρωση με επιτυχία της ηλεκτρονικής διαδικασίας εκλογών».

Διαβάστε την ανακοίνωση μνημείο παραπληροφόρησης και υποκρισίας:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη τομή στο χώρο της εκπαίδευσης και της ψηφιακής διακυβέρνησης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας που παρείχε το εκλογικό ψηφιακό σύστημα «ΖΕΥΣ». Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι εκλογές εκπαιδευτικών διενεργήθηκαν με ηλεκτρονική διαδικασία. Δημιουργήθηκαν 380 ψηφιακές κάλπες για την ανάδειξη αιρετών των εκπαιδευτικών σε ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και για τους αντίστοιχους εκπροσώπους για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, και καταχωρίσθηκαν 34.161 ψήφοι από 13.168 ψηφοφόρους.

Η απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών κατέστη εφικτή, με απόλυτη διασφάλιση του απόρρητου, της αδιαβλητότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας, και τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας. Και αυτό, παρά τα συνεχή προσκόμματα, την εκστρατεία παραπληροφόρησης και παρακίνησης σε αποχή, τις απειλές για διαγραφή και τις εκφοβιστικές τακτικές όσων αντιτίθενται συστηματικά σε κάθε αλλαγή.

Έχει, δε, ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι η εκλογική αυτή διαδικασία συνέπεσε με την πρώτη ημέρα του περιορισμού κυκλοφορίας και εφαρμογής των νέων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Με σύμμαχο την τεχνολογία, οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες μπορούν να συνεχίζονται, παρά την πανδημία. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιστορικής σημερινής εκλογικής διαδικασίας, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι. Το πρώτο βήμα έγινε. Έχουμε ακόμη πολλά μπροστά μας, που θα πετύχουμε όλοι μαζί!»

Η πανωλεθρία της Κεραμέως στις εκλογές αιρετών

Σύμφωνα με το alfavita.gr, η αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια έφτασε κατά μέσο όρο στο 92%!

Σε κάποιες διευθύνσεις η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 3% (βλέπε Πειραιάς, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Γ’ Αθήνας, Έβρου, Χίου κ.α.) επί του συνόλου των μελών, γεγονός που αποδεικνύει και την αποτυχία και απονομιμοποίηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παρατάξεων και των ομοσπονδιών. Γενικότερα όπως θα δείτε και παρακάτω η συμμετοχή κατά μέσο όρο κυμάνθηκε από 5 έως 8%.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις εκλογές των αιρετών το Υπουργείο Παιδείας ονόμασε “τομή” την τεράστια αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές!

Το alfavita.gr κάλυψε κατά τη διάρκεια της ημέρας έγκαιρα και έγκυρα με συνεχή ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα την διαδικασία των εκλογών

Επισκόπηση των εκλογών
Αποχή: 92,5% (158.000 εκπαιδευτικοί)
Συμμετοχή: 7,5% (13.000 εκπαιδευτικοί)

, EDITORIAL INDE: Ώστε, κ. Κεραμέως, καλά πήγε κι αυτό;, INDEPENDENTNEWS

Καθώς έρχονται τα αποτελέσματα, τεράστια ποσοστά αποχής παντού… στα 2/3 της χώρας πάνω από 90%…(Επεξεργασία: Πάνος Ντούλας)

, EDITORIAL INDE: Ώστε, κ. Κεραμέως, καλά πήγε κι αυτό;, INDEPENDENTNEWS

Η αποχή στην Πελοπόννησο  (Επεξεργασία: Πάνος Ντούλας)

, EDITORIAL INDE: Ώστε, κ. Κεραμέως, καλά πήγε κι αυτό;, INDEPENDENTNEWS

Αποχή στο ΠΥΣΔΕ Αττικής (Επεξεργασία: Πάνος Ντούλας)

, EDITORIAL INDE: Ώστε, κ. Κεραμέως, καλά πήγε κι αυτό;, INDEPENDENTNEWS

Σύγκριση με 2018

, EDITORIAL INDE: Ώστε, κ. Κεραμέως, καλά πήγε κι αυτό;, INDEPENDENTNEWS

Πρωτοβάθμια – ΑΠΟΧΗ

, EDITORIAL INDE: Ώστε, κ. Κεραμέως, καλά πήγε κι αυτό;, INDEPENDENTNEWS

 

 

Λίγο πριν το Υπουργείο Παιδείας είχε μοιράσει «εντελλέσθε» στους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την «ηλεκτρονική κάλπη».

«Εντέλλεσθε» ήταν η φράση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Περιφερειακός Διευθυντής και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και αποδεχόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές-παρωδία για ανάδειξη «αιρετών», δεν είχαν αναρτήσει τα ψηφοδέλτια για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Διευθύνσεών τους.

Με την υπογραφή της Γενικής Γραμματέως Αναστασίας Γκίκα, πάνω από δέκα Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν  εντολή από το Υπουργείο Παιδείας, η οποία απαιτεί να δημιουργηθεί «ηλεκτρονική κάλπη» για τις εκλογές αιρετών.

Καταγγελία της ΟΛΜΕ για λαθροχειρία 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τις νέες αντιδημοκρατικές ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ενόψει των ψευτο-εκλογών της 7ης/11 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το Υπουργείο Παιδείας, αντιλαμβανόμενο προφανώς το μέγα αντιδημοκρατικό ατόπημα να διατηρούνται ως υποψήφιοι στα ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια Παρατάξεις και Ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν εγγράφως ότι αποσύρονται, προχώρησε σε σημερινή «Ενημέρωση Εκλογέων» μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας βάσει της οποίας αρνείται το αυτονόητο και δηλώνει ότι θα παρουσιάσει μία απλή πληροφόρηση στους «Εκλογείς» που θα συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία.

Και δε σταμάτησε εδώ!!! Στις Παρατάξεις που δήλωσαν ότι αποσύρονται δεν συμπεριλαμβάνονται οι Παρατάξεις: «ΔΑΚΕ ΔΕ», «Εκπαίδευση στη δίνη της Παγκοσμιοποίησης» και «Παιδεία-Οικολογία»!

Απαιτούμε από την κα Κεραμέως να απελευθερώσει τους «υπό κράτηση» υποψηφίους που έχουν μαζικά αποχωρήσει. Ας πραγματοποιήσει τις εκλογές – παρωδία που διακαώς επιθυμεί με τους ελαχιστότατους προθύμους.

Επαναλαμβάνουμε πιο αποφασιστικά, για ακόμη μια φορά:

Σκληρή επίθεση της ΔΟΕ σε Νίκη Κεραμέως

Δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος για την Υπουργό Παιδείας και την «αυλή» της.

Αποδεικνύοντας με κάθε νέα της κίνηση ότι δεν υπάρχουν όρια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο διαρκώς ολισθαίνει, η Υπουργός Παιδείας, συνεπικουρούμενη από την, κατ’ επανάληψη παρανομούσα, Γενική της Γραμματέα, έφτασαν σήμερα στην απόλυτη επαφή με την ολοκληρωτική συμπεριφορά.