Δήλωση της Ρένας Δούρου – Απάντηση στην προσωπική επίθεση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

Βρέθηκα στο στόχαστρο της παραπληροφόρησης της ΝΔ.

Μιας χοντροκομμένης προπαγάνδας που με χρίζει “βασίλισσα των ψεκασμένων” με την ίδια αξιοπιστία που ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε δήθεν κατά του Σ. Τσιόδρα.

Τώρα το σενάριο άλλαξε λίγο και υποτίθεται ότι εγώ είμαι κατά των μέτρων στην εστίαση γιατί… αρνούμαι την ύπαρξη του κορωνοϊού ενώ αυτό που λέω, αυτό που λέμε όλοι όσοι έχουμε επαφή με την κοινωνία, είναι ότι τα λοκντάουν, που δείχνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, πρέπει να συνοδεύονται, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων ομάδων. Μέτρα όπως αυτά, που έχει τεκμηριωμένα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσα από τα διαδοχικά προγράμματα “Μένουμε Όρθιοι”. Σε ώτα μη ακουόντων δυστυχώς.

Ώτα ερμητικά κλειστά ανθρώπων της εξουσίας που την ίδια στιγμή επιλέγουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, αλλά τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις των Δελτίων Τύπου δεν αφορούν τις ζωές μας.

Γιατί δυστυχώς για τους συντάκτες της ανακοίνωσης η πραγματικότητα, όπως υπογράμμισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, “χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης”.

Και αυτό δεν το λέει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας ή η Ρένα Δούρου.

Αλλά είναι η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι της δημόσιας υγείας, οι μισθωτοί, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της εστίασης και όχι μόνο, οι νέοι, οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι άνθρωποι του πολιτισμού…

Αυτή η πραγματικότητα δεν κρύβεται με ψεύδη.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στους συντάκτες της ανακοίνωσης του κυβερνητικού κόμματος που επιδεικνύουν:

    • πολιτικό λόγο που αντιμετωπίζει, διαστρεβλώνοντας την κριτική του αντιπάλου με εξυπνακισμούς τύπου “βασίλισσα των ψεκασμένων”,
    • γκεμπελική λογική που επιλέγει να κάνει χυδαία αναπαραγωγή ψεμάτων γιατί έτσι όλο και κάτι θα μείνει,
    • έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας,
    • χυδαιότητα διαρκείας όταν επαναλαμβάνουν ανερυθρίαστα ότι στηρίζουν τους ανθρώπους της εστίασης, τους επί μήνες ανέργους ανθρώπους του πολιτισμού ή ότι κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Χίλια συγγνώμη που ορισμένοι, όπως εγώ, σας χαλάμε το αφήγημα της… αριστείας: δεν είμαστε αρνητές του ιού απλά αρνούμαστε την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία καταδικάζετε την κοινωνία με επιθέσεις στην πρώτη κατοικία των πολιτών, εν μέσω πανδημίας και με τα lockdown χωρίς κανενός είδους πρόνοια στήριξης των επαγγελματιών των κλάδων που στενάζουν. Διεκδικούμε το δικαίωμα της κριτικής σε μια εξουσία που κάνει την κρίση υγείας, κρίση Δημοκρατίας.