Φασίστες του κόμματος του φυλακισμένου Κασιδιάρη, «Έλληνες για την πατρίδα», πραγματοποίησαν τελικά τη συγκέντρωση που είχαν προαναγγήλει με αφορμή τα επτά χρόνια από τη δολοφονία των μελών της “Χρυσής Αυγής” Γεώργιου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο. Έφτασαν μέχρι το νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, όπου επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους διέλυσαν, προχωρώντας ταυτόχρονα στις 10 προσαγωγές.

Λίγο αργότερα, μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Γαλάτσι.

, Χημικά, τραυματισμοί και προσαγωγές στο Γαλάτσι – Καταγγελία ότι χτυπήθηκε πεντάχρονο παιδί από αστυνομικό, INDEPENDENTNEWSΗ αστυνομία έκανε χρήση χημικών και 14 προσαγωγές αντιεξουσιαστών.

Η επίθεση της αστυνομίας σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σημείο με πολλά εστιατόρια και καφετέριες, στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, με αποτέλεσμα οι θαμώνες που κάθονταν στα γύρω μαγαζιά να μην μπορούν να αναπνεύσουν και να τραπούν σε φυγή.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι πεντάχρονο παιδί χτυπήθηκε με γκλοπ από αστυνομικό, ενώ στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκαν τέσσερις τραυματίες.

Συγκεκριμένα, μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με το πεντάχρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ως εδώ με τις ακροδεξιές σου αθλιότητες, κ. Χρυσοχοΐδη

 

Σημειώνεται ότι χθες, με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, είχαν απαγορευτεί και οι δύο συγκεντρώσεις επειδή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο συναθροίσεων».