Εικόνες ντροπής στο ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο: Διά της βίας εκκένωση από την αστυνομία

Posted on 30 Οκτωβρίου, 2020, 10:17 πμ
15 secs

Νωρίς σήμερα το πρωί η δομή ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο που λειτουργούν στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Λέσβου από την οργάνωση Lesvos Solidarity και πρόσφερε επί χρόνια ανθρώπινες συνθήκες διαμονής σε πρόσφυγες και μετανάστες, αποκλείστηκε παντελώς από αστυνομικές δυνάμεις και στον χώρο μπήκαν έξι βαν για να μεταφέρουν τους 74 διαμένοντες.

Η όλη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, δρομολογεί τη διακοπή της λειτουργίας της δομής. Αν και η οργάνωση Lesvos Solidarity που δραστηριοποιείται στον χώρο του ΠΙΚΠΑ ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερώσει τους φιλοξενούμενους για την επικείμενη μετακίνηση. Πρόσφυγες και μετανάστες, 74 στον αριθμό, κλήθηκαν να συγκεντρώσουν τα πράγματά τους άρον άρον για να μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ. Ένας από τους διαμένοντες δεν αισθάνθηκε καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εικόνες ντροπής στο ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο: Διά της βίας εκκένωση από την αστυνομία

 

Πάνος Λάμπρου: Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν θα πεθάνουν, δεν θα σβήσουν

Ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. και του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Το ΠΙΚΠΑ Λέσβου, το χώρο φιλοξενίας ευάλωτων προσφύγων, το γνώρισα σχεδόν από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του. Έκτοτε το επισκέφθηκα αρκετές φορές και πάντα αισθανόμουν ότι βλέπω μια όαση μέσα στη γενικότερη βαρβαρότητα που επικρατούσε.
Σήμερα αυτή την όαση, αυτή τη ξεχωριστή ανθρώπινη δομή, την τελειώνουν με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Για να στείλουν άλλο ένα θλιβερό μήνυμα ότι η χώρα μας είναι αφιλόξενη, εχθρική, ξενοφοβική και ότι στο έδαφός της δεν χωρά η ανθρωπιά.
Όμως, όσες προσπάθειες, όσες αυθαιρεσίες, όσες βιαιότητες και αν κάνουν, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν θα πεθάνουν, δεν θα σβήσουν.

 

Εικόνες ντροπής στο ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο: Διά της βίας εκκένωση από την αστυνομία ...