Με δύο ακόμα εκατομμύρια ευρώ συνεχίζει η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί τα μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση προχωράει σε μία ακόμα «επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορονοϊό», για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, αποκλειστικά στα τηλεοπτικά κανάλια αυτή τη φορά.
Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) για τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αφορά «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)” και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου (“Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”) κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».

Τα δύο  εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια (Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Αlpha). Βέβαια, τα κανάλια θα μπορούσαν να μεταδώσουν δωρεάν τα μηνύματα καθώς πρόκειται για κοινωνικά μηνύματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας. Αλλά κυβέρνηση σκέφτηκε, σε συνέχεια της λίστα Πέτσα να κάνει ακόμα ένα «δωράκι».

«Ο καθένας και οι προτεραιότητές του»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη για τα νέα κρούσματα:

Με το νέο αρνητικό ρεκόρ 1.547 κρουσμάτων περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει έστω και τώρα έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά διαγνωστικά τεστ για τους πολίτες.

Τελικά ανακοίνωσε ακόμα δυο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν.

Ο καθένας και οι προτεραιότητές του.

Ας θυμηθούμε και τη δήλωση Πέτσα! «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».

, Ακόμα δυο εκατ. ευρώ στους καναλάρχες αντί για στήριξη του ΕΣΥ!, INDEPENDENTNEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αννέτα Καββαδία: «Όταν τρώνε δεν μιλάνε»