Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Απάντησε στην πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Άννα Ζαΐρη, που υπερασπίστηκε την ενόχληση της Ένωσης για την κριτική που ασκείται στην εισαγγελέα έδρας της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου.

«Το ότι γίνεται η δίκη στον Κορυδαλλό δεν σας ένοιαξε, το ότι δεν έχει πρακτικά δεν σας ένοιαξε, το ότι δεν έχει δημοσιότητα και καθημερινή διεξαγωγή δεν σας απασχόλησε. Μόνο η κριτική στην κ. εισαγγελέα σας απασχολεί. Το ότι αποσιώπησε 11 κακουργηματικές καταδίκες προχθές απασχολεί την Ένωση σας;» είπε ο Κώστας Παπαδάκης, χαρακτηρίζοντάς την Ένωση Εισαγγελέων «συντεχνιακό μικρομάγαζο σε μια ιστορική δίκη».

Υπενθυμίζεται ότι χτες η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εμφανίστηκε ενοχλημένη για την κριτική που ασκείται στην εισαγγελέα έδρας της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου. Η κριτική δεν μπορεί να «υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών» ανέφερε η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

«Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιεύματα που στρέφονται, με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας» τονίζει, ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στην ανακοίνωσή της.