Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετανόητη η εισαγγελέας, επέμεινε ότι πρέπει να χορηγηθούν αναστολές

Posted on 21 Οκτωβρίου, 2020, 12:13 μμ
0 secs

Για το πρωί της Πέμπτης στις 11 διακόπηκε η συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ολοκλήρωση των δευτερολογιών της υπεράσπισης για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Στο δικαστήριο αύριο στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας για τα αιτήματα που υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με πρώην κυβερνητικό στέλεχος (διαβάστε παρακάτω). Πιθανότατα αύριο το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την απόφασή του για τις αναστολές στην έκτιση των ποινών των καταδικασθέντων.

Παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής επέμεινε στην τοποθέτησή της και ζήτησε και πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες. Στην αντεπίθεση με το «καλημέρα σας» πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.
Ο Κασιδιάρης λίγο πριν από τη φυλάκισή του υποστήριξε ότι ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά συνομίλησε με χρυσαυγίτη πριν από τη δολοφονία Φύσσα:
Για συνομιλία του γενικού γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαράς Δ. Βαρτζόπουλος με τον Γ. Ρουπακιά δύο ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, σημειώνοντας ότι η εν λόγω πληροφορία προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ζήτησε κατά αντιπαράσταση εξέταση.
Στη συνέχεια, ο Ηλ. Κασιδιάρης επαναδιατύπωσε τα περί συνομιλίας στελέχους της κυβέρνησης Σαμαρά με τον Ρουπακιά. Είπε πως δεν υπήρχε απευθείας συνομιλία μεταξύ τους, αλλά τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του τότε γ.γ. Συντονισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά, Δ. Βαρτζόπουλου, με ενδιαμέσο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω Χρυσαυγίτης με το ψευδώνυμο «Τσουτσάμης» φέρεται να είναι έτερο καταδικασμένο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης σχολιάζει την εμφάνιση Κασιδιάρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής:

Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης.

Επί πεντέμισι χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”.

Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος.

Η πρόεδρος «άδειασε» την εισαγγελέα στη συνεδρίαση της Τρίτης

Χτες η πρόεδρος ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

Η χθεσινή διαδικασία έκλεισε χωρίς να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, που αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν σήμερα εκτός απροόπτου. Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως αύριο Πέμπτη.

Το βέβαιο είναι πως το δικαστήριο αναζητεί κάθε στοιχείο που θα το βοηθήσει να έχει ορθή κρίση για το ζήτημα αυτό, όπως άλλωστε φάνηκε και από όσα ειπώθηκαν μεταξύ της προέδρου της Έδρας κ. Λεπενιώτη και της εισαγγελέως κ. Οικονόμου χθες τόσο για τα ποινικά μητρώα 11 καταδικασθέντων όσο και τον κ. Λαγό και τους περιοριστικούς όρους . Ίσως η χθεσινή καταληκτική ερώτηση της προέδρου «αυτή είναι η πρόταση; Για όλους (ανασταλτικό στην έφεση) παρά τον κίνδυνο υποτροπής;» προς την κ. Οικονόμου, να δηλώνει και τον προβληματισμό του δικαστηρίου ως προς συγκεκριμένους καταδικασθέντες και το αν θα θεωρηθούν υπότροποι ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θανάσης Καμπαγιάννης: Η εισαγγελέας σιώπησε…

Κ. Παπαδάκης: Ράπισμα στην εισαγγελική αξιοπιστία η σημερινή διαδικασία

...