Ο Άδ. Γεωργιάδης (Βίντεο) εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην αστυνομία για την κράτηση μαθητή Γυμνασίου

Άδ. Γεωργιάδης

Posted on 19 Οκτωβρίου, 2020, 3:30 μμ
6 secs

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης (αυτός που έχει υποστήριξε ότι οι μαθητές που κάνουν καταλήψεις είναι «κακομαθημένοι» κι έχει αρνήθηκε να μιλήσει με μαθήτρια, αυτός που κάνει αναρτήσεις με καταστροφές σε σχολεία «ξεχνώντας» να διευκρινίσει από πότε είναι ), σε μια από τις… σπάνιες εμφανίσεις του στα κανάλια και ειδικά στον ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε για τον μαθητή Γυμνασίου που κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη, δηλαδή απ’ όταν συνελήφθη κατά τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Να σημειωθεί ότι όταν ρωτήθηκε ο κύριος υπουργός, το πρωί δεν είχε αφεθεί ακόμα ελεύθερος ο μαθητής, μαζί με άλλους μαθητές.

Τι απάντησε για το θέμα ο υπουργός; Θαυμάστε…:

«Διάβασα την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου. Ομολογώ ότι αυτή η ανακοίνωση εμένα δεν μου βγάζει νόημα. Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα; Γιατί τον συνέλαβε, με ποια κατηγορία και τον κατηγορεί για κακούργημα χωρίς να του έχει βρει τίποτα; εν πάση περιπτώσει Ακόμα κι έτσι να είναι, ας δεχθώ την ανακοίνωση – την οποία πιστεύω καθόλου, ρητορικά ας το δεχθώ, αυτό θα κριθεί σε ένα ελληνικό δικαστήριο από Έλληνα δικαστή. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για την εμπιστοσύνη που έχει, άνευ όρων, στην αστυνομία ο υπουργός. Επίσης, δεν αμφιβάλλαμε καθόλου πως θα ήταν μια ακόμα φορά προκλητικός για τους αγώνες των μαθητών. Σε άλλες περιπτώσεις, πάντως, όπως για τη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν σχολιάζει πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη. Απλά το σημειώνουμε.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από παλιότερη επίσκεψη του Αδ. Γεωργιάδη στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς, όπου μεταξύ άλλων είπε «την αστυνομία εμείς την αγαπάμε και θα τη φροντίσουμε». Το παρατηρήσαμε κύριε υπουργέ επί των Επενδύσεων και της Αναπτύξεως.

Μετά το 19.50 λεπτό οι δηλώσεις εμπιστοσύνης του υπουργού προς την αστυνομία για την κράτηση του μαθητή:

 

 

 

 

πηγή: imerodromos.gr

...