Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών από την αστυνομία (βίντεο)

αστυνομία

Posted on 15 Οκτωβρίου, 2020, 3:04 μμ
35 secs

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών από την αστυνομία καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το BLOCO μαθητών/τριών.

H ανακοίνωση του BLOCO μαθητών/τριών αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τους μαθητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

Την Πέμπτη 15/10 η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό μαθητών και μαθητριών πριν και μετά την πορεία. Οι δρόμοι γύρω από τα προπύλαια ήταν γεμάτοι με αστυνομικούς οι οποίοι άνοιγαν τσάντες αδιακρίτως και ζητούσαν τα στοιχεία όσων μαθητών/τριών περνούσαν από μπροστά τους.

Κατά την διάρκεια της πορείας δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο και η πορεία τερμάτισε στο σημείο που ξεκίνησε στα προπύλαια. Μετά το τέλος τις πορείας οι ομάδες Δέλτα και Δίας πραγματοποίησαν επεμβάσεις αδιακρίτως σε διάφορα σημεία πέριξ του Συντάγματος.

Πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι κατά τις 12:30 περίπου είκοσι μηχανές ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση και προσήγαγαν δυο συμμαθητές μας. Καταγγέλλουμε την ΕΛ.ΑΣ και την ηγεσία του Υπ. Προ.Πο. για την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος.

Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόσβαση σε ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση. Θα μας βρουν απέναντι τους.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Εν μέσω πανδημίας τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με 25-30 μαθητές/ριες ανά την τάξη, οι αίθουσες εξακολουθούν να μην απολυμαίνονται επαρκώς και οι οικογένειες συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ όταν εντοπίζεται κρούσμα ή όταν τα παιδιά έχουν έναν απλό πονόλαιμο.

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας γιατί δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

Στην σημερινή κινητοποίηση των μαθητών/ριών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Σε μια συνεχόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, η κυβέρνηση επέλεξε να ξαναστείλει τις δυνάμεις καταστολής να συλάββουν ανήλικους μαθητές.

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία.

Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόσβαση σε ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση.

...