ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΒΥ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Πώς τον πετσόκοψε έτσι το ΣτΕ κοτζάμ Μπακογιάννη…

Μπακογιάννη

Posted on 15 Οκτωβρίου, 2020, 2:55 μμ
4 secs

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και Γιάννη Κεφαλογιάννη, την οποία είχαν υπογράψει τον Μάιο του 2020 και προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας λόγω κορονοϊού, με στόχο να βοηθήσουν στα έργα για τον «Μεγάλο Περίπατο» του Δήμου Αθηναίων.

Ο «Μεγάλος Περίπατος» συνεχίζεται κανονικά, βάσει του υφιστάμενου προγραμματισμού, με επόμενο βήμα την κατάθεση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την οριστική μορφή του, ενημερώνει ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την απόφαση.

Κοίτα να δεις… Τώρα θυμήθηκε να καταθέσει ο «γόνος» σχέδιο, ο οποίος σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου», ενός έργου που κόστισε 2 εκατ. ευρώ, ξεστόμισε το περίφημο «βγήκε και δεν βγήκε», παραδεχόμενος ότι το έργο «έμπαζε» εξ αρχής. Μόνη ελπίδα πλέον η απόφαση του ΣτΕ να δώσει την ευκαιρία για να μαζέψει ο κ. Μπακογιάννης τη μακέτα που επέβαλε στο κέντρο της πόλης.

Fast-track διαδικασίες και τσουχτερές ζαρντινιέρες

Αυτά έχουν οι fast-track διαδικασίες που επέλεξε ο κ. Μπακογιάννης με την κάλυψη της κυβέρνησης. Παρέκαμψε με περισσή αλαζονεία ακόμα και τον νόμο -μια και η Πανεπιστημίου είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας και όχι του δήμου- χρησιμοποιώντας όλο το οπλοστάσιο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για γρήγορες αναθέσεις έργων χωρίς δημοσιεύσεις και διαγωνισμούς και ξόδεψε σε δύσκολους καιρούς 2 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό.

Η σύμβαση για την προμήθεια επιχρισμάτων και υλικών σήμανσης, δηλαδή για να βαφτούν τα σημεία των δρόμων που πεζοδρομήθηκαν, είχε κόστος 880.000 ευρώ και η σύμβαση για την προμήθεια αστικού εξοπλισμού και φυτών, δηλαδή για φυτά και ζαρντινιέρες είχε κόστος 1.100.000 ευρώ.

Σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στο όνομα της πανδημίας ο «γόνος» που δεν ξέρει καν την καθημερινότητα των δημοτών, επέβαλε στους… πληβείους να συνωστίζονταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ουσιαστικά η ΚΥΑ για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο ως μέτρο ενάντια στον κορονοϊό, τη στιγμή που η επίσημη κυβερνητική υγειονομική οδηγία ήταν η αποφυγή μετακινήσεων, χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και ταυτόχρονα η προτροπή σε χρήση ΙΧ., ήταν μια μεγάλη κοροϊδία που ο κ. Μπακογιάννης φρόντισε να εκμεταλλευτεί για ένα έργο που μετατράπηκε σε τραγωδία για το κέντρο της πόλης, για κατοίκους και περαστικούς.

Welcome to Athens

Ο «γόνος» που παριστάνει τον βασιλιά των Αθηναίων δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του θείου πρωθυπουργού, που με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, κήρυσσε την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ήθελε και ο κ. Μπακογιάννης να δει την Αθήνα να πλημμυρίζει από τουρίστες. Αλίμονο! Με τους δημότες θα ασχολείται κοτζάμ ανιψιός….

Είδε τον «Μεγάλο Περίπατο» ως βασικό εργαλείο περαιτέρω τουριστικοποίησης του κέντρου της Αθήνας και εκδίωξης από αυτό δημοτών και περαστικών. Και επειδή οι διαδηλώσεις πάντα μας έλεγαν ότι πλήττουν τον τουρισμό, μερικές ζαρντινιέρες και ουασιγκτόνιες (είχαμε και στο χωριό μας…) όσο να ‘ναι εμποδίζουν τις διαμαρτυρίες της κοινωνίας, όπως κι ο ακροδεξιός νόμος που ψήφισε ο θείος για να τις περιορίζει όσο μπορεί…

...