ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΒΥ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Τα ναζιστικά κατακάθια είναι εδώ, ο αγώνας (φυσικά) συνεχίζεται…

Τα ναζιστικά κατακάθια είναι εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται...

Posted on 14 Οκτωβρίου, 2020, 10:33 πμ
0 secs

Η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη νίκη, ορόσημο στο διαρκή αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, είναι ότι πρόκειται πραγματικά για διαρκή αγώνα, με τον φασισμό και τις ιδέες του που γεννά ο ίδιος καπιταλισμός. Η Αριστερά έχει δώσει σε όλη την Ιστορία της αντιφασιστικούς αγώνες, θρηνώντας μάλιστα θύματα, όπως έδωσε μάχη κατά της Χρυσής Αυγής και των νεοναζί εγκληματιών.

Και τώρα αυτή η μάχη δεν σταματά. Αντιθέτως. Από την πρώτη στιγμή της απόφασης η Δεξιά επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία και κάνει σημαία της την άθλια «θεωρία των δύο άκρων». Οι κυβερνητικές προθέσεις φάνηκαν σε σαράντα μόλις δευτερόλεπτα, όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το Εφετείο, μόλις αυτοί πανηγύρισαν για την ιστορική δικαστική απόφαση. Με εντολή Χρυσοχοΐδη, διέλυσαν την τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση, γιατί διαπίστωναν ότι αποτελούσε αρχή νέων αγώνων. Όχι κατά της Χρυσής Αυγή μόνο, αλλά κατά του χρυσαυγιτισμού, του φασισμού και του ρατσισμού.

Τρανή απόδειξη ότι τίποτα δεν τελείωσε με τη δίκη, το εμετικό παραλήρημα κατά της Μάγδας Φύσσα του αθλητικογράφου, Κωστή Ραπτόπουλου, που έφτασε να αναφέρει ότι η μητέρα του Παύλου πανηγυρίζει γιατί παίρνει 800 χιλιάρικα, παραλληλίζοντας μάλιστα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά με τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη…

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Ραπτόπουλος, είναι και οι πρόθυμοι να αναπαραγάγουν τις αθλιότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να περάσουν στόμα με στόμα το χρυσαυγίτικο δηλητήριο, τις συνωμοσιολογίες, το μίσος και να επιχειρήσουν να ξεπλύνουν το τέρας της Χρυσής Αυγής.

Το κίνημα «Δεν είναι αθώοι» δεν τελείωσε με την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Μάλλον τώρα άρχισε μέσα στην κοινωνία…

...