Στους δρόμους του Ηρακλείου βρέθηκαν ξανά οι ΦΥΣΗτΗΡες κάνοντας ποδηλατοπορεία και στέλνοντας μήνυμα για το περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα.

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Σήμερα πήραμε ξανά τους δρόμους με τα ποδήλατα μας, τα τραγούδια και τα συνθήματα μας! Πήραμε τους δρόμους για να μην μας πάρουν τα βουνά και τις θάλασσες.
Γιατί… “Πετρέλαια και ΒΑΠΕ δεν θέλουμε στην Κρήτη, ούτε στο Λιβυκό, ούτε στον Ψηλορείτη!”

Διασχίσαμε το ιστορικό κέντρο της πόλης ποδηλατώντας περιμετρικά στα όρια των τειχών της. Ήταν μια ακόμα δράση των Φυσητήρων για την υπεράσπιση του φυσικού πλούτου του τόπου μας και ενάντια στο αντιπεριβαλλοντικό νόμο του κράτους που δίνει το πράσινο φως στις εταιρείες εκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών να πραγματοποιήσουν τα καταστροφικά τους σχέδιά ακόμα και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές!

Έτσι έκλεισε ο πρώτος κύκλος των δράσεών μας που ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο στις 21 του Μάη και είχε πολλούς σταθμούς:
– Την “ανακαίνιση” και μετονομασία του κτιρίου της Περιφέρειας σε Γραφείο Διεκπεραίωσης και Παράρτημα των Εταιρειών Εκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών και του φυσικού πλούτου του τόπου μας.
– Την παρέμβαση μας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού όπου τραγουδώντας τον “Εφιάλτη της Περσεφόνης” και ανοίγοντας πανό ενάντια στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, στείλαμε παγκόσμιο μήνυμα αντίστασης στην ασυδοσία των εκάστοτε κυβερνώντων.
– Την “θερμή υποδοχή” που επιφυλάξαμε στον Υπουργό καταστροφής του περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη με πανό και συνθήματα έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν και στο σημερινό μας κάλεσμα! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους “Αντικρουστούς” που συντόνισαν τα τύμπανα τους στο ρυθμό του αγώνα για την γη και την ελευθερία, ενάντια στης Φύσης την λεηλασία!

Συνεχίζουμε! Έχουνε το νόμο, έχουμε το δίκιο! Θα νικήσουμε!

, «Πήραμε τους δρόμους για να μην μας πάρουν τα βουνά και τις θάλασσες», INDEPENDENTNEWS

Πηγή: candiadoc.gr