«Να τηρηθεί και για την Ουγγαρία και την Πολωνία ο μηχανισμός που συνδέει την εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων με τον σεβασμό του κράτους δικαίου»

 

, Ομιλία Δ. Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του ΕΚ για τα υποβληθέντα σχέδια ανάκαμψης που αναμένουν έγκριση από την Κομισιόν, INDEPENDENTNEWS• Δημ. Παπαδημούλης: «Να τηρηθεί και για την Ουγγαρία και την Πολωνία ο
μηχανισμός που συνδέει την εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων με τον
σεβασμό του κράτους δικαίου. Έχει την υπογραφή και του Κοινοβουλίου και
της Κομισιόν και των 27 κρατών μελών»

• «Ζητάμε διαφάνεια και από την Κομισιόν και από τις κυβερνήσεις της
Ουγγαρίας και της Πολωνίας για το τι διαπραγματεύεστε. Πού έχετε
κολλήσει; Δεν μπορεί να γνωρίζετε μόνο εσείς, πίσω από κλειστές πόρτες,
γιατί δεν υπάρχει μέχρι τώρα συμφωνία! Το δικαιούται και ο λαός της
Πολωνίας και της Ουγγαρίας, που περιμένει αυτά τα κονδύλια»

• Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα υποβληθέντα σχέδια
ανάκαμψης που αναμένουν έγκριση από την Κομισιόν (ΒΙΝΤΕΟ)


Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συζήτηση με θέμα «Δήλωση της Επιτροπής – Η κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τα υποβληθέντα σχέδια ανάκαμψης του RRF που αναμένουν έγκριση».

Απευθυνόμενος στην Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ κα Πρόεδρε.

Τα κονδύλια του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Σταθερότητας κ. Τζεντιλόνι είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα και πρέπει να πιάσουν τόπο και στα 27 κράτη μέλη, με εφαρμογή των κανόνων που ισχύουν και υπέρ της κοινωνίας, της οικονομίας και των πολλών: Να μην πάνε στις τσέπες λίγων και ισχυρών. Να μην τροφοδοτήσουν τη διαφθορά.
Και όπως ζητά -και σωστά- η Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπάρχουν κανόνες για τα ελλείμματα και τα χρέη και να τους σέβονται και τα 27 κράτη μέλη, έτσι πρέπει και όλοι να σεβόμαστε και να τηρούμε τους κανόνες για τον σεβασμό του κράτους δικαίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε και πέτυχε να υπάρχει ένας μηχανισμός με προϋποθέσεις, με αιρεσιμότητες, που συνδέει τα κοινοτικά κονδύλια με τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Αυτός ο μηχανισμός πρέπει να τηρηθεί γιατί έχει την υπογραφή και του Κοινοβουλίου και της Κομισιόν και των 27 κρατών μελών. Αρκετές καθυστερήσεις έχουν γίνει.

Ζητούμε διαφάνεια και από εσάς και από τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, για το τι διαπραγματεύεστε. Πού έχετε κολλήσει μεταξύ σας; Δεν μπορεί να ξέρετε μόνο εσείς, πίσω από κλειστές πόρτες, ποια είναι τα θέματα για τα οποία δεν υπάρχει μέχρι τώρα συμφωνία! Το δικαιούται και ο λαός της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, που περιμένει αυτά τα κονδύλια.

 


, Ομιλία Δ. Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του ΕΚ για τα υποβληθέντα σχέδια ανάκαμψης που αναμένουν έγκριση από την Κομισιόν, INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/