Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κοινοποίησε πίνακες με στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ε.Ε. σε αναλογία αστυνομικών ανά 100 χιλ. κατοίκους και τελευταία στην Ε.Ε. στην αναλογία ακαδημαϊκοί / φοιτητές.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Οι φιλελεύθεροι φόρεσαν τις αρβύλες τους
Ας δούμε τα στοιχεία:
– Η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ε.Ε. σε αναλογία αστυνομικών ανά 100 χιλ. κατοίκους.
– Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ε.Ε. στην αναλογία ακαδημαϊκοί / φοιτητές. Ο Ευρωπαϊκός μ.ο. είναι ότι σε κάθε ακαδημαϊκό αντιστοιχούν 15,3 φοιτητές, ενώ στην Ελλάδα αντιστοιχούν 38,7.
Το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας διαφωνεί με την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Την διαφωνία της ανακοίνωσε ακόμα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Αυτό δεν γίνεται όμως σε όλη την Ευρώπη;
Η απάντηση είναι όχι! Υπάρχει φύλαξη αλλά όχι αστυνομικό σώμα. Αν κάποιος θέλει να βρει αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια να κοιτάξει στην Τουρκία του Ερντογάν και όχι στην Ευρώπη.
Ο αυταρχισμός συνδέεται και με την επιδίωξη να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και να αναγνωριστούν ως ισότιμα τα πτυχία των κολλεγίων.
Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια, δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές αποκλεισμού και όξυνσης των ανισοτήτων. Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.