«Πού ακούστηκε να μη δίνει στη δημοσιότητα τα ποσά με τα οποία αυθαίρετα ενίσχυσε κάθε Μέσο; Δημόσια χρήματα διαχειρίζονται, όχι το μόχθο της δουλειά τους! Είναι νόμιμο; Όταν για παράδειγμα ένας δήμος υποχρεούται να ανεβάσει στη Διαύγεια και τα 30 ευρώ που δαπανά για στυλό και μολύβια» τόνισε ο Νίκος Φίλης, στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, μιλώντας για την κρατική χρηματοδότηση στα ΜΜΕ.

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε:
Αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο το σκόρπισμα χρημάτων εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση σε φιλικά της Μέσα, υπαρκτά και ανύπαρκτα. Βρήκε την ευκαιρία να ενισχύσει τις διαβόητες πλέον σχέσεις της με τον κόσμοαλλά όπως φαίνεται, και με τον υπόκοσμο του διαδικτύου, ξεχνώντας τα όσα υποκριτικά έλεγε περί διαφάνειας και κουρελιάζοντας τη νομιμότητα.
Πού ακούστηκε να μην δίνει στη δημοσιότητα τα ποσά με τα οποία αυθαίρετα ενίσχυσε κάθε Μέσο; Δημόσια χρήματα διαχειρίζονται, όχι το μόχθο της δουλειά τους! Είναι νόμιμο, όταν για παράδειγμα ένας Δήμος υποχρεώνεται να ανεβάσει στη Διαύγεια και τα 30 ευρώ που δαπανά για στυλό και μολύβια;
Είναι σαφές ότι καμπάνια για τον κορονοϊό και τις προφυλάξεις έπρεπε να γίνει. Έγινε εξάλλου! Μάλιστα, τα περισσότερα Μέσα, αυτά που έχουν πραγματικό κοινό, την ανέλαβαν χωρίς κόστος για το κράτος, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους υπευθυνότητας και της νομοθεσίας που επιβάλλει ότι μηνύματα δημοσίου συμφέροντος μεταδίδονται δωρεάν.
Αλλά η κυβέρνηση ήθελε… κάτι παραπάνω! Να σκορπίσει 20 εκατομμύρια σε τρύπιες τσέπες! Σε ιστοσελίδες φαντάσματα! Σε ιστοσελίδες που στήθηκαν εν μία νυκτί, μόνο για το πλιάτσικο! Κι αυτό την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν βάλει υποχρεωτικά λουκέτο και περίμεναν να ζήσουν με 800€ για τρεις μήνες.
Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούν οι πολίτες ξανά, όσοι την είχαν ξεχάσει, τη Νέα Δημοκρατία που είχε ρίξει την Ελλάδα στις ξέρες το 2009, την Νέα Δημοκρατία της εθνικής χρεοκοπίας! Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδύνατο να αλλάξουν. Εκεί μας οδηγούν ξανά!
Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έπρεπε να ενισχυθούν και τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την οικονομία… Αλλά με διαφάνεια. Με κριτήρια. Όχι σε ιστοσελίδες που ήταν κλειστές, προς πώληση, σε ιστοσελίδες που είχαν ένα μπάνερ όλο κι όλο και φυσικά δεν επισκεπτόταν κανείς, σε ιστοσελίδες που ολοφάνερα είχαν δημιουργηθεί με ένα σκοπό και μόνο, να εισπράξουν την ενίσχυση Πέτσα.
Σήμερα κιόλας η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα με τα ΜΜΕ και την ενίσχυση που έλαβε το καθένα, για να τους κρίνει ο ελληνικός λαός. Και είναι αυστηροί και έμπειροι πλέον οι χρήστες του ίντερνετ στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως η νεολαία. Τους γλεντάει ήδη με τα πατσαβουροσάιτ που ενίσχυσαν εξαγοράζοντας πολιτική στήριξη -και όταν δημοσιοποιηθούν και τα ποσά θα τους γλεντήσει ακόμα περισσότερο.
Μέχρι τότε, μια συμβουλή προς τους υπερασπιστές της ντροπιαστικής «δωρεάς»: Τα ίδια έλεγαν και με τα voucher του κ. Βρούτση, μέχρι που εκείνος υποχρεώθηκε να τα ανακαλέσει. Ας είναι λοιπόν λίγο πιο συγκρατημένοι, μέχρι να δουν πού θα καταλήξει κι αυτή η ιστορία, για να μην εξευτελίζονται.