Η κυβέρνηση θέλει ανάπτυξη με φθηνή και ανειδίκευτη εργασία

Τομή στο κλίμα της κοινωνίας με τον αγώνα φοιτητών, πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως αλλά και «λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία» διαπιστώνει ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προέβλεψε ότι «ο νόμος Κεραμέως δε θα εφαρμοστεί στην πράξη» και τόνισε ότι «θα είναι από τους πρώτους που θα καταργηθεί από τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη και θα είναι από τα πρώτους που θα καταργηθεί από τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στο κόκκινο ο τομεάρχης παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Εκτίμησε πως  η κοινωνία αλλάζει λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία στο χέρι μας να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πρόταση, πρόσθεσε.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με τα νομοσχέδια που φέρνει αποδεικνύει πως «θέλει μια ανάπτυξη με φθηνές θέσεις εργασίας, ανειδίκευτη και φθηνή εργασία». Πρόσθεσε πως δημιουργείται μια νέα τάση μετανάστευσης καθώς «θα έχουμε και μια γενιά πανεπιστημιακών που θα μείνουν άνεργοι αν κλείσουν περιφερειακά πανεπιστήμια».

Στηλίτευσε, δε, την κυβερνητική ρητορική απαξίωσης των δημόσιων πανεπιστημίων με ευθύνες στην Αριστερά, και τόνισε ότι «η παρουσία Μητσοτάκη στην Βουλή δεν τιμά έναν πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα πρόγραμμα θέσεων και ελπίδας, καθώς η κρίση μπορεί να έχει και άλλες εκφράσεις, όπως αυτές που είδαμε στον Έβρο».

«Πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε ένα διαφορετικό κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ