Αυτά που είδαμε στη Νέα Σμύρνη τις προηγούμενες μέρες ήταν μια απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε πολίτες. Χτύπησαν μέχρι και περαστικούς που διαμαρτυρήθηκαν και προσπάθησαν να διασώσουν τα θύματα της αστυνομικής βίας. Ακόμα χειρότερα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ με την κάλυψη του αρμόδιου υπουργού και την πρόθυμη «συμπαράσταση» των φιλικών ΜΜΕ προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Επί 24 ώρες έγραφαν και μιλούσαν για επίθεση πολιτών στην αστυνομία.

Δύσκολο όμως να τα συγκαλύψεις όλα αυτά, όταν ο καθένας έχει πλέον στα χέρια ένα κινητό τηλέφωνο και τα βίντεο μετά κυκλοφορούν μαζικά στα social media! Απέναντι σ’ αυτό το φαινόμενο δεν φτάνουν χίλιες λίστες Πέτσα. Από χθες τα νεότερα βίντεο που κυκλοφορούν είναι ανατριχιαστικά: «Πάμε να τους σκοτώσουμε…» φωνάζει ένα μπουλούκι από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα σήμερα στο δρόμο και εκτελούν υπηρεσία. Ποιος ξέρει πότε η απειλή τους θα γίνει πραγματικότητα.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την κυβέρνηση, που είναι πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας. Ανίκανη να αντιμετωπίσει την υγειονομική και οικονομική κρίση, καταφεύγει στο ξύλο και τη βία. Από το Σεπτέμβρη κυνηγάει νέα παιδιά στους δρόμους και τις πλατείες. Με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας πέρασε σε άλλο επίπεδο. Αλλά δεν μπορείς να φιμώσεις τον κόσμο που χάνει τις δουλειές του, τα δημοκρατικά του δικαιώματα και από πάνω τρώει και ξύλο. Δεν μπορείς να νομοθετείς και να υλοποιείς όλα αυτά και μετά να έχεις την απαίτηση να… μη διαδηλώσει ο κόσμος. Ασφαλώς και θα διαδηλώσει, με υγειονομικές προφυλάξεις φυσικά. Δεν έχει καταργηθεί ακόμα το Σύνταγμα.

Ασφαλώς συμπαραστεκόμαστε στον αστυνομικό που χτυπήθηκε και χαίρομαι που ακούω ότι πηγαίνει καλά. Δεν απαντάς στη βία με βία, είναι απαράδεκτο, απολύτως κατακριτέο αλλά επιπλέον είναι και ανόητο. Την ανατροπή που μπορεί να φέρει στην κοινωνία η μεγαλειώδης διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη, το θυμό του κόσμου που από προχθές βράζει σαν καζάνι, αυτό και μόνο υπολογίζει και φοβάται η κυβέρνηση.

Και ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε υποχρέωση ως κυβέρνηση μεθαύριο να κάνουμε πολύ μεγαλύτερα βήματα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και ατιμωρησία.