Απάντηση  στη Βουλή στην άθλια και αισχρή επίθεση του Άδωνη Γεωργιάδη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

  • Ο κ. Γεωργιάδης επιδόθηκε σε ένα ντελίριο διχαστικό, υβριστικό και ψευδολογίας εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της αλλά και εναντίον όλων μας.
  • Κύριε Γεωργιάδη είστε κήρυκας διχασμού, μισαλλοδοξίας και προπομπός τραγικών καταστάσεων.
  • Σαν να βρίσκεται σε πάνελ προεκλογικό ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποιεί μία άθλια, αισχρή επίθεση συλλήβδην εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Αυτή η συμπεριφορά υπερβαίνει κάθε όριο.
  • Στήνουν την αστυνομοκρατία και το αστυνομικό κράτος βήμα – βήμα μέσα στην πανδημία κάνοντας διαχείριση του φόβου των πολιτών.
  • Είναι ντροπή εδώ και εβδομάδες από μεριά του κ. Γεωργιάδη και της Ν.Δ να αναγάγουν σε πολιτικό παράγοντα της χώρας τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Για όποια συζήτηση γίνεται μέσα στη Βουλή, για όποια αντιπαράθεση και εάν υπάρχει, όσο σκληρή και αν είναι. Είναι ντροπή να διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου στη βάση των διαδηλώσεων και όλων των διαμαρτυριών που γίνονται και γίνανε στη χώρα μας όλον αυτόν τον καιρό ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για την παιδεία, ενάντια στα νομοθετήματα που έρχονται μεσούσης της πανδημίας, για να την αξιοποιήσει η κυβέρνηση την πανδημία, και να κάνει διαχείριση του φόβου του λαού.
  • Είναι αδιανόητα πραγματικά όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, για την οποία είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις. Από το καλοκαίρι και σας παραπέμπω στα πρακτικά είχαμε προειδοποιήσει για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο για τα κρούσματα και για το δεύτερο κύμα. Τον Δεκέμβριο κ. Γεωργιάδη είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις και από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο και από τους Έλληνες επιστήμονες ότι το Πάσχα αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα και στρατηγική θα φτάσουμε σε αριθμούς που δεν θέλω να πω για τα πρακτικά, ξέρετε όμως πως ανεβαίνει ο δείκτης της πανδημίας με όλες τις συνέπειες.

Oλόκληρη την παρέμβαση – απάντηση του τ. προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση στο υβριστικό και διχαστικό ντελίριο του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

 

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, πραγματικά ο κ. Γεωργιάδης και στις δύο ομιλίες του επιδόθηκε σε ένα ντελίριο διχαστικό, σε ένα ντελίριο ψευδολογίας και σε ένα υβριστικό ντελίριο εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Προέδρου και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εναντίον όλων μας.

Κυρία Πρόεδρε, δεν είναι δυνατόν -δεν γίνονται ούτε στα κανάλια, ούτε καν σε πολιτικές εκδηλώσεις που είμαστε μόνοι μας με κόσμο- να μιλάει ο κ. Γεωργιάδης περί βόθρου του ΣΥΡΙΖΑ και περί όλων των άλλων πραγμάτων, τα οποία δεν αισθάνεται την ανάγκη να ανακαλέσει και να φύγουν από τα Πρακτικά της Αίθουσας και της Βουλής. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα!

Είναι ντροπή εδώ και βδομάδες και ο κ. Γεωργιάδης και μέρος της παράταξής του να αναγάγουν σε πολιτικό παράγοντα της χώρας τον Δημήτρη Κουφοντίνα και για ό,τι γίνεται, για όποια συζήτηση γίνεται μέσα στη Βουλή, για όποια αντιπαράθεση υπάρχει -όσο σκληρή κι αν είναι αυτή η αντιπαράθεση- να φέρνουν και να διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου στη βάση των διαδηλώσεων και όλων των διαμαρτυριών που γίνονται και έγιναν στη χώρα μας όλο αυτό τον καιρό ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης για την παιδεία, ενάντια στα νομοθετήματα τα οποία έρχονται εδώ πέρα μεσούσης της πανδημίας, για να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση την πανδημία και να κάνει διαχείριση του φόβου του ελληνικού λαού.

 

Είναι αδιανόητο, πραγματικά, τη στιγμή που βρισκόμαστε σε αυτήν την κρίσιμη φάση της πανδημίας, για την οποία είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις.

Όπως το καλοκαίρι -σας παραπέμπω στα Πρακτικά- είχαμε προειδοποιήσεις για τον Οκτώβριο και για τον Νοέμβριο, για τα κρούσματα και για το δεύτερο κύμα, τον Δεκέμβριο, κύριε Γεωργιάδη, υπήρχαν προειδοποιήσεις και από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο και από τους Έλληνες επιστήμονες ότι το Πάσχα, εάν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική, θα φτάσουμε σε αριθμούς τους οποίους δεν θέλω να πω για τα Πρακτικά. Ξέρετε, όμως, το πώς ανεβαίνει ο δείκτης της πανδημίας, με όλες τις συνέπειες.

Πριν από δύο εβδομάδες, κύριε Γεωργιάδη, ο κ. Τσίπρας, τον οποίον σήμερα καθυβρίσατε από την αρχή μέχρι το τέλος για ερωτήματα σκληρά τα οποία σας έθεσε για να απαντηθούν από εσάς, από του Βήματος της Βουλής είχε εκθέσει το εθνικό σχέδιο δράσης για ένα νέο ΕΣΥ πολύ συγκεκριμένα, κοστολογημένα και με μέτρα, τα οποία έπρεπε να είχαν ληφθεί από χθες, από προχθές, από πέρσι τέτοιον καιρό που ξεκίνησε η πανδημία, έτσι ώστε να μη βιώνουν τώρα οι Έλληνες αυτό το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται και για το οποίο εσείς -έξυπνα ποιών, διότι βεβαίως δεν μπορείτε τα στοιχεία να τα αποκρύψετε- δεν βρήκατε κουβέντα να πείτε, για το πού βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία, καθώς τα τελευταία νοσοκομεία που έμειναν αδειάζουν από τη δυνατότητα για την παροχή βοήθειας σε όσους δεν έχουν COVID -το γνωρίζετε για τον Ερυθρό Σταυρό- για να μπορέσουν όπως – όπως να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση που υπάρχει από ασθενούντες συμπολίτες μας.

Για τα νούμερα αυτά και για το πώς θα πήγαινε η έλικα της πανδημίας υπήρχε πλήρης επιστημονική τεκμηρίωση από τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη. Δείτε τα στοιχεία. Τα γνωρίζετε. Αν δεν ελαμβάνοντο μέτρα, εάν δεν πηγαίναμε στο lockdown – ακορντεόν, εάν η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπήρχε πραγματικά για να μπορεί τα μικρότερα περιστατικά να τα ικανοποιεί, εάν υπήρχαν πολύ περισσότερα τεστ  συνταγογραφημένα και όχι τυχαιοποιημένα, όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία τα γνωρίζετε και τα ακούσατε και σήμερα, είναι απόρροια μιας λαθεμένης στρατηγικής στον χώρο της υγείας, διότι αυταπατηθήκατε -το είπε ο κύριος  Πρωθυπουργός- τον Ιούνιο – Ιούλιο για το τι θα γίνει το καλοκαίρι, τον ίδιο και τον Οκτώβρη και το ίδιο τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη.

Και αντί να απαντάτε ή να προσκομίζετε προτάσεις, διότι ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη και για πολιτικό μορατόριουμ σε σχέση με τη δυνατότητα όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, αντί να απαντάτε σε αυτά, στα πραγματικά ζητήματα, τι λέτε; Λέτε αυτό το οποίο κατέρριψε με στοιχεία σήμερα εδώ ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διαψεύδοντας τον κ. Μητσοτάκη που είχε φέρει την έκθεση Χούμπολτ, ότι δηλαδή οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες με όλα τα μέτρα υγιεινής είναι η αιτία και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία που αυξάνει την πανδημία. Αντιλαμβάνεστε πόσο εγκληματικό, τραγελαφικό, διχαστικό είναι αυτό το οποίο λέτε; Αντιλαμβάνεστε τι εκστομίζετε; Είναι δραματικό αυτό το οποίο λέτε και αν χρεώνετε την Κυβέρνηση με αυτήν την εκτίμηση για την Αξιωματική Αντιπολίτευση, για το ΚΚΕ, για το ΜέΡΑ25, για όλες τις δυνάμεις των δικηγόρων, των γιατρών, των φοιτητών, των διανοούμενων της χώρας, των απλών πολιτών, που βρέθηκαν στις πλατείες τους για να αναπνεύσουν, αν τους χρεώνετε έτσι, είστε κήρυκας διχασμού, μισαλλοδοξίας και προπομπός τραγικών καταστάσεων. Πάρτε πίσω -και σας το λέω ρητορικά-, κύριε Γεωργιάδη, και μη χρεώνετε την παράταξή σας, διότι είστε και Αντιπρόεδρος του Κόμματος, με τέτοιες εκτιμήσεις τέτοιες προσβολές, τέτοιες ψευδολογίες. Είναι αδιανόητο -σας το λέω ευθύτατα-, διότι βρισκόμαστε σε κρίσιμες στιγμές.

Στοιχεία υπάρχουν, τεκμηρίωση υπάρχει και για τα θέματα που αφορούν στην πανδημία και για τα θέματα που αφορούν στην οικονομία και για τα θέματα που αφορούν στη βαθύτατη αστυνομοκρατία και στο αστυνομικό κράτος, το οποίο εκμεταλλευόμενοι την πανδημία το στήνετε μέρα με τη μέρα. Επ’ αυτών να συζητήσουμε, να μαλώσουμε, να υπάρχει αντιπαράθεση, αλλά να υπάρχει και σύνθεση και να υπάρχει μια ομόνοια μπροστά στην τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός αυτήν τη στιγμή. Σε αυτό σας καλώ εγώ. Σε αυτό σας κάλεσε σήμερα, την παράταξή σας, πέραν του προσωπικού σας ζητήματος, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μην αδικείτε τον εαυτό σας. Μην αδικείτε την παράταξή σας. Κανένας δεν έκανε πολιτικό ζήτημα για το φοβερό δυστύχημα που έγινε έξω από εδώ στη Βουλή. Προς Θεού! Υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες έχουν σχέση με τις ίδιες τις αρχές. Και η Τροχαία και η Αστυνομία προσπαθούν να βρουν τις ευθύνες που υπήρξαν. Προφανώς δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη από αυτούς. Καθένας μας κρίνεται για το πότε τοποθετείται πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αντιλαμβάνεστε τι λέω. Όμως, το να τα συμπυκνώνετε εσείς όλα αυτά σε μια άθλια, αισχρή -επιτρέψτε μου να πω- επίθεση συλλήβδην εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, σαν να βρίσκεστε σε ένα πάνελ προεκλογικό, υπερβαίνει κάθε όριο.

Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: