Έχω διαβάσει τόνους χυδαιότητας μετά το χθεσινό κείμενο (ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν με θέμα την a la carte απονομή της δικαιοσύνης) που -μεταξύ άλλων συντρόφων- υπέγραψα κι εγώ.
Δεν είναι κάτι καινούργιο.
Το υφιστάμεθα διάφοροι -κι εγώ μεταξύ αυτών!- από το 2010 ανελλιπώς, αλλά ποτέ δεν συνηθίζεται, ποτέ δεν παύει να σε (με) αιφνιδιάζει ,ποτέ δεν παύει να σου (μου)δημιουργεί συναισθήματα μεταξύ αηδίας και τρόμου.
Το “στηρίζετε δολοφόνους” είναι εξαιρετικά “ευπώλητο” επιχείρημα (, Μαρία Κανελλοπούλου: Μόνο λύπη, INDEPENDENTNEWS σε διάφορα κοινά και το έχεις πάρει περίπου απόφαση πως πάντα θα το συναντάς…. Είτε υπερασπίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών (είσαι προδότης), είτε κριτικάροντας τους Αμβρόσιους (είσαι αντίχριστη) είτε υπερψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης (είσαι ανώμαλη), είτε αντιμετωπίζοντας φασίστες (είσαι κομμουνίστρια) κι άλλα παρεμφερή με ακραία χυδαίες και εμπαθείς διατυπώσεις.
Η μεγάλη ανατριχίλα όμως, είναι όταν διαπιστώνεις πως το επιχείρημα, Μαρία Κανελλοπούλου: Μόνο λύπη, INDEPENDENTNEWS βρίσκει “αγοραστές” σ’ αυτό που θεωρείς “σπίτι σου”.
Την Αριστερά δηλαδή.
Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το διαχειριστώ.
Και ούτε θέλω.
Μόνο λύπη.
Μόνο.

*Ανάρτηση της π. βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Κανελλοπούλου, στο facebook