Η φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πάρνηθα σχολιάστηκε και στο διεθνή τύπο όπως το Politico αλλά ακόμη και σε… κινέζικα μέσα. Όμως ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα του Euronews.

Και τούτο διότι φιλοξενείται δήλωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία, εμμέσως πλην σαφώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς η μετακίνηση εντός του νομού για σωματική άθληση επιτρέπεται.

, Η Πάρνηθα στο Euronews και η… απάντηση Μαξίμου, INDEPENDENTNEWS

Αναλυτικά η δήλωση στο Euronews αναφέρει:

“Στη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η κυβέρνηση είχε ορίσει ότι η σωματική άσκηση θα επιτρέπεται μόνο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι.

Για αυτό το δεύτερο lockdown η οδηγία αναθεωρήθηκε και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η σωματική άσκηση και οι περίπατοι θα επιτρέπονται σε μια ευρύτερη περιοχή, αλλά πρέπει να είναι περιορισμένες εντός του νομού κατοικίας.

Οι κανόνες στην Ελλάδα αναφέρουν ότι οι Έλληνες επιτρέπεται να μετακινηθούν εντός του νομού κατοικίας τους και αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο πρωθυπουργός”.

Ουσιαστικά, επαναλαμβάνεται η δήλωση του Στέλιου Πέτσα πως η μετακίνηση εντός νομού επιτρέπεται, ενώ αποδεικνύεται ότι η πηγή των συγκεκριμένων δικαιολογιών και τότε ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά οποιοσδήποτε πολίτης αποφασίσει να μετακινηθεί δεκάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου από τις αρχές, γεγονός που επιβεβαιώνεται, άλλωστε, από τα αναρίθμητα πρόστιμα που έχουν πέσει σε πολίτες με αρκετές περιπτώσεις να είναι εξωφρενικές.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν αναφέρει ούτε λέξη για τις φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον Κ. Μητσοτάκη να φωτογραφίζεται χαμογελαστός με πολίτες, χωρίς να φορά μάσκα και χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: libre.gr