Ήρθα στο ΑΠΘ 12.45 για να διαπιστώσω δεκάδες μηχανές ΔΕΛΤΑ να με προσπερνούν και δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ μπροστά στο κτήριο διοίκησης. Πληροφορήθηκα ότι υπήρχε κατάληψη στο κτήριο και ότι είχαν προκληθεί ζημιές στον 7ο όροφο (σπασμένη πόρτα).

Θεωρώ ότι και τα δύο αληθεύουν. Θεωρώ κάθε ζημιά δημόσιας περιουσίας ως απολύτως καταδικαστέα.

Από το σημείο αυτό μέχρι ότι ζήσαμε σήμερα στο ΑΠΘ, υπάρχει τεράστιο κενό.

Κενό που έγινε γκρεμός με ευθύνη των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια να μην πέσουμε σε αυτόν τον γκρεμό.

Δεν αναρτώ καμία φωτογραφία και κανένα βιντεοσκοπημένο στιγμιότυπο από τη βαρβαρότητα που ζήσαμε. Δεν με εκφράζουν αξιακά στο βαθμό που παρουσιάζουν ωμή βία.

Δεν διαφυλάττουμε την ακαδημαϊκή λειτουργία μετατρέποντας το πανεπιστήμιο σε ζούγκλα βίας με πάνοπλους «ράμπο». Αυτό προκάλεσαν σήμερα οι πρυτανικές αρχές.

Αυτό που διδάσκει το πανεπιστήμιο είναι η προτεραιότητα του ορθού λόγου. Ακόμα και σε αυτούς που δεν τον ενστερνίζονται.

Η σημερινή αντίδραση, η απίστευτη βία, τα χημικά, οι κρότου-λάμψης, τα κλάματα, οι λιποθυμίες, η βαρβαρότητα της ΕΛΑΣ συνιστούν μια ασύμμετρη αντίδραση, ένα κάλεσμα για κλιμάκωση, μια ήττα της ίδιας της ιδέας του πανεπιστημίου. Θα επανέλθω.