Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, στη διάρκεια της λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, στο κήρυγμα του, ζήτησε από τους πιστούς να μη φορούν μάσκες μέσα στις εκκλησίες «για να μην φυλακίζουν την πίστη» τους, όπως δημοσιεύεται στο romfea.gr.

Πρόκειται για εγκληματικό σκοταδισμός, αφού από τη θέση που κατέχει μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους σε περίοδο πανδημίας.

Η δήλωση του Ειρηναίου δεν είναι μεμονωμένη. «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία» είχε πει παπάς στην Εορδαία στη Δυτική Μακεδονία, ζητώντας από πιστή να αποχωρήσει από την εκκλησία.

Παράλληλα, στην ίδια σκοταδιστική κατεύθυνση η επίσημη εκκλησία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία. «Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος, πολλή συζήτησις, για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας». Τα παραπάνω είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται παγκοσμίως. Τα ίδια έχει δηλώσει και η Ιερά Σύνοδος στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ