Κάθε φορά που πάμε να «ξεχαστούμε», η πανδημία μας «χτυπάει» την πόρτα. Με εξαίρεση τους πολίτες που ακόμη προσπαθούν να δουν πως θα πορευτούν μετά τις ζημιές που έπαθαν από την κακοκαιρία.

Η τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης κάνει λόγο για 27 νεκρούς και 357 διασωληνωμένους. Οφείλουμε όλοι να αναρωτηθούμε, εάν αυτοί οι αριθμοί είναι αναπόφευκτοι, καθώς και αν έχουμε υποχρέωση να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτή η μακάβρια αριθμητική.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα,  σχετικά με την πανδημία. Είναι μια ευκαιρία για καθαρές κουβέντες και νέα οπτική. Θα την αδράξει η κυβέρνηση; Είναι αμφίβολο.

Ωστόσο ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού συνεχίζει να αρνείται να εμβολιαστεί, ανατρέποντας τον επιστημονικό σχεδιασμό ανάσχεσης και εξουδετέρωσης της πανδημίας. Κι όλοι ξέρουν ότι αυτό το τμήμα δεν είναι ενιαίο. Επομένως έχουμε μια ευκαιρία, ως προς τον εμβολιασμό τουλάχιστον, να ανατραπεί η επιφυλακτικότητα και ο αρνητισμός ορισμένων πολιτών με μια πολύπλευρη, υπεύθυνη, σωστή ενημέρωση.

Το αντίθετο από αυτό που έκανε η κυβέρνηση σχετικά με τη ΔΕΗ και την απόφαση να χάσει το Δημόσιο το 51% εν μέσω ενεργειακής κρίσης…