«Όχι» στη δόμηση του πάρκου στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι»

Posted on 14 Ιουνίου, 2020, 9:59 πμ
1 sec

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων καλεί τους φορείς, τους απλούς κατοίκους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνυπογράψει τη διαμαρτυρία για την αναστολή οικοδομικών εργασιών στο μικρό πάρκο στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», στη γωνία Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βουρνάζου.

Στο κείμενο συλλογής υπογραφών αναφέρεται:

Ένας ακόμη χώρος πρασίνου, από τους ελάχιστους που απομένουν στους Αμπελοκήπους, το μικρό πάρκο στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», στη γωνία Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βουρνάζου, καταστρέφεται. Έχουν κοπεί τα περισσότερα δένδρα, φράχτης από λαμαρίνες έχει αποκλείσει το μεγαλύτερο μέρος δημιουργώντας πρόβλημα στη πρόσβαση στο σταθμό και πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες.

Τοπικοί σύλλογοι καταγγέλλουν αυτό το ανοσιούργημα και ζητούν:
– Ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε αναστολή οικοδομικών εργασιών στο οικοδομικό τετράγωνο, προκειμένου να αναθεωρήσει το σχέδιο πόλης, να ανακαλέσει τις απαράδεκτες οικοδομικές άδειες και να εξετάσει κατά πόσο οι όροι της δωρεάς του χώρου από τον Δήμο στο Ίδρυμα πληρούνται.
– Το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης να ανακαλέσει την απόφαση μίσθωσης του ακινήτου και να ακυρώσει τη Σύμβαση.
– Το Υπουργείο Παιδείας να ελέγξει τις απαράδεκτες επιλογές του Ιδρύματος που εποπτεύει.

Καλούμε τους φορείς, τους απλούς κατοίκους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνυπογράψει αυτή τη διαμαρτυρία και να στηρίξει τον αγώνα για τη σωτηρία αυτού του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου.

...