Όσα δεν φέρνει το ΔΝΤ, τα φέρνει η πανδημία

Posted on Σεπ 03, 2020, 8:03 πμ
1 sec

Αν και ο μεσαίωνας έχει παρέλθει, ο εργασιακός μεσαίωνας φαίνεται να προετοιμάζεται βήμα βήμα στο υπόγεια του Μαξίμου και του υπουργείου Εργασίας κατά παραγγελία του ΣΕΒ.

Έκθετος παραμένει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παρά το γεγονός ότι έσπευσε να κάνει πίσω μετά τις έντονες αντιδράσεις για το απλήρωτο εντεκάωρο με άλλοθι την καραντίνα.

Πριν καν δημοσιευτεί η επίμαχη ΠΝΠ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην εργασία τους και μπαίνουν σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν εντεκάωρο, με τρεις ώρες άμισθης υπερωρίας, ο Γ. Βρούτσης προχωράει σε αλλαγές. Προσανατολίζεται σε νέα ρύθμιση, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί την καθιέρωση εξοντωτικής υπερεργασίας με την κατάργηση του πλαφόν για τις υπερωρίες.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον εργατολόγο, Δ. Τεμπονέρα, μια τέτοια ρύθμιση είχε προταθεί από τον ΣΕΒ στην κυβέρνηση το 2010, όπως και από το ΔΝΤ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να επιτρέπεται συμψηφισμός υπερωριών και εργασίας την επόμενη ημέρα.

Όσα δεν φέρνει το ΔΝΤ, τα φέρνει η πανδημία

 

 

 

...