Όπως είχε προβλέψει ο Μητσοτάκης: Εκατοντάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν στον Ερημίτη στην Κέρκυρα

Posted on 17 Αυγούστου, 2020, 4:30 μμ
6 secs

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, στον Ερημίτη. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιήθηκαν το πρωί και από δύο ιπτάμενα μέσα στης Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, πύραρχος, Νίκος Κολοβός, «η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για τυχόν αναζωπύρωση».

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό της πύρινης λαίλαπας, έχουν καεί ολοσχερώς 130 στρέμματα δασικής έκτασης, πυκνής βλάστησης, ενώ στην περιοχή αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), προκειμένου, σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, να διερευνήσουν τα αίτια της εκδήλωσης πολλαπλών εστιών της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Όπως είχε προβλέψει ο Μητσοτάκης: Εκατοντάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν στον Ερημίτη στην Κέρκυρα Όπως είχε προβλέψει ο Μητσοτάκης: Εκατοντάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν στον Ερημίτη στην Κέρκυρα

Η πρόβλεψη Μητσοτάκη
O Kυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του στην Κέρκυρα στα μέσα Ιουλίου, είχε προβλέψει ότι η περιοχή του Ερημίτη στο νησί θα καεί, οπότε η σωτηρία της είναι η ανοικοδόμηση του τουριστικού Kassiopi Project. Το γνωστό νεοφιλελεύθερο επιχείρημα που καθιστά εν τη γενέσει του καταστροφικό ό,τι αντίκειται στα ιδιωτικά συμφέροντα για να εξασφαλίσουν κέρδη.

...