Ψηφίστηκε το «καταδυτικό νομοσχέδιο» που χαρίζει παραλίες σε επιχειρήσεις

Posted on May 23, 2020, 8:57 am
2 secs

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από μια 12ωρη συνεδρίαση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο “Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη”.

Υπέρ της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, “παρών” δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να παραχωρούν την απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας για επιχειρηματική εκμετάλλευση με fast track διαδικασίες

Ανάμεσα σε άλλα, με το νομοσχέδιο προσφέρονται με συνοπτικές διαδικασίες η χρήση αιγιαλού και παραλίας για επιχειρηματική εκμετάλλευση, με την προσκόμιση κάποιων απλών δικαιολογητικών. Ταυτόχρονα, αυξάνεται ο χώρος σε παραλία και αιγιαλό, μέσα στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίσης, αίρονται οι όποιοι περιορισμοί υπήρχαν για την επιχειρηματική εκμετάλλευση που θα αφορά ειδικά προστατευόμενους ενάλιους χώρους (αρχαιολογικούς, Natura, σπήλαια, ευαίσθητα προστατευόμενα θαλάσσια οικοσυστήματα, κ.λπ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης για 30 χρόνια των βυθών, προκειμένου να λειτουργήσουν καταδυτικά πάρκα.

 

...