Η κυβέρνηση χρειάστηκε μια μέρα για να λύσει το απλό ζήτημα του τρόπου λειτουργίας των take away και delivery στο πλαίσιο των νέων περιορισμών στην κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ν. Χαρδαλιάς. Καθιστώντας, έτσι, το πώς θα μπορείς να πιεις καφέ την ώρα που βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου… αντικείμενο ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Τελικά, η Πολιτική Προστασία, σε δελτίο Τύπου διευκρινίζει, ότι τα delivery, όπως είχε ήδη γράψει από το βράδυ της Τετάρτης το Tvxs.gr, θα λειτουργούν κανονικά και εκείνες τις ώρες, ενώ, τα take away, σε αντίθεση με αυτό που αφηνόταν να διερρεύσει από χθες θα λειτουργούν επίσης με τον ίδιο τρόπο όπως και τώρα – δηλαδή χωρίς κωδικό για καφέ – αλλά μόνο για τον κόσμο που θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί μετά τις 9 το βράδυ.

Αυτό σημαίνει πως μόνο αν κάποιος είναι ήδη έξω για βόλτα με το κατοικίδιο, επειδή πηγαίνει ή επιστρέφει από την εργασία του ή αντίστοιχα σε κάποιο γιατρό/νοσοκομείο θα μπορεί να κάνει στάση και σε κάποιο κατάστημα για να πάρει φαγητό ή καφέ μετά τις 9 το βράδυ.

Πηγή: tvxs.gr