Χρήστος Καραγιαννίδης: Ο Άδωνης ακολουθεί πιστά τη ναζιστική σχολή τους ψεύδους

Posted on Οκτ 16, 2020, 12:59 μμ
1 sec

Το ουσιώδες δεν είναι αν ο Άδωνης είναι καρναβάλι, καραγκιόζης ή απλά απατεώνας. Το ουσιώδες είναι ότι ο Άδωνης είναι συνειδητά ένας επαγγελματίας της παραπληροφόρησης. Ένας ψεύτης που έχει επανειλημμένα πιαστεί να ψεύδεται αλλά αυτό δεν τον πτοεί να συνεχίζει να λέει το ίδιο ψέμα.
Γιατί ο Άδωνης ακολουθεί πιστά τη ναζιστική σχολή τους ψεύδους. Θα πεις, θα το ξαναπείς, θα το πεις με στόμφο, θα πεις το μεγαλύτερο ψέμα κι απ’ όλο αυτό κάτι θα μείνει. Έτσι κι αλλιώς η εκλογική του πελατεία διαβάζει ελάχιστα, διαβάζει κυρίως τίτλους και διαβάζει μόνο κεφαλαία γράμματα.
Αυτός είναι ο Άδωνης, ένας επαγγελματίας διαστρεβλωτής της πραγματικότητας, ένας ακροδεξιός λαϊκιστής που χρησιμοποιεί την αστική δημοκρατία και τους θεσμούς της για να διακηρύσσει το μίσος του εναντίον όσων δεν εξυπηρετούν το πολιτικό του σχέδιο.
Δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάρει πίσω όσα έχει πει όταν οι δυνάμεις που κακολογεί είναι υπέρτερες και θα του προκαλέσουν πολιτικό κόστος. Το είδαμε να συμβαίνει με το Ισραήλ, όταν ντύθηκε καρναβάλι για να αποποιηθεί όσα αντισημιτικά έχει πει στο παρελθόν και έτσι να περάσει στους συμπαθούντες το Ολοκαύτωμα, αν και μέχρι πρότινος μοσχοπουλούσε το βιβλίο του ναζιστή Πλεύρη.
Ο πολιτικός του αριβισμός θα μείνει στην ιστορία ως σημείο αναφοράς, καθώς δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθυβρίζει τον Κώστα Καραμανλή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντώνη Σαμαρά και μετά να προσέρχεται στο πολιτικό τους φορέα και να ξεκινά το γλείψιμο από τις σόλες των παπουτσιών τους ως τις τρίχες της κεφαλής τους.
Κι όμως στο σημερινό πολιτικό σύστημα ο κύριος αυτός είναι αντιπρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος.
Και ναι, ξεμπερδέψαμε με τους χρυσάβγουλους, καταπώς φαίνεται, αλλά με τον χυδαίο λαϊκισμό, με τον μισάνθρωπο ακροδεξιό λόγο, με τον εξωφρενικό πολιτικό αμοραλισμό του Άδωνη είμαστε αντιμέτωποι και χάνουμε σε καθημερινή βάση. Είτε γιατί επιλέγουμε λάθος τρόπο αντιμετώπισής του, είτε για τον θεωρούμε εξαιρετικό καραγκιόζη για να ασχοληθούμε στα σοβαρά με την περίπτωσή του.
Αυτό όμως μας οδηγεί σε μία κοινωνία όπου το πρότυπο θα είναι ο Άδωνης και οι ακόλουθοί του.
Και πέρα από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσδοκά να αναλάβει ξανά τις τύχες του ελληνικού λαού, θα πρέπει να μας ενδιαφέρει να είμαστε κι ένας πολιτικός φορέας που θα εξαφανίσει τα πολιτικά παραδείγματα τύπου Άδωνη και θα κλείσει την πόρτα στις πολιτικές που τα γεννούν.

*Ανάρτηση του π. βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook

...