«Είπατε όμως ότι η ομοιότητα με αυτά που έγιναν στο Καπιτώλιο είχε να κάνει με τις διαδηλώσεις εκείνες που -πράγματι- είχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως σε αυτές να είχαν εμφιλοχωρήσει και κάποιοι θύλακες της ακροδεξιάς» – Κυριάκος Μητσοτάκης 20/1/2021.
Στις φωτογραφίες θα δείτε αρκετά από τα γραφικά και ακροδεξιά στοιχεία που είχαν εμφιλοχωρήσει στην συγκέντρωση. Οι περισσότεροι μαζί με τους καταδικασμένους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή και την πολιόρκησαν επί 7,5 ώρες σπάζοντας και ρημάζοντας τον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου.
Αλλά αυτά τα γραφικά και ακροδεξιά στοιχεία είναι σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Είναι οι ίδιοι που μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδαύλισαν το μίσος, μίλησαν για προδότες και κρεμάλες και σήμερα αφού έβγαλαν τις περικεφαλαίες και τις χλαμύδες συναντώνται με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας και μιλούν για τη σημαντική συμφωνία των Πρεσπών και την ανάγκη τήρησής της.
Ο αμοραλισμός του πρωθυπουργού θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως η απευκταία πολιτική πρακτική που μπορεί να εφαρμόσει ένας πολιτικός αρχηγός και το κόμμα του.
Εκείνες τις μέρες μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο ακούστηκαν τέτοιες ακρότητες από πλευράς βουλευτών της ΝΔ που θα μείνουν στην ιστορία.
Όσοι κι όσες δεν σιωπήσαμε μπροστά σε αυτό το μίσος, όσοι κι όσες μιλήσαμε δημόσια χωρίς φόβο για την αξία αυτής της Συμφωνίας νιώθουμε σήμερα ιδιαίτερα δικαιωμένοι από τη μεγαλειώδη και αναμενόμενη κωλοτούμπα όλων των πολιτικών απατεώνων που σήμερα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Αλλά νιώθουμε και ιδιαίτερη απέχθεια σε τέτοιες πολιτικές πρακτικές που θεωρεί τους πάντες ως πιόνια σε ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς.
Ας το σκεφτούν κι όσοι χρησιμοποιήθηκαν ως πολιτικό ντεκόρ για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.

*Ανάρτηση του π. βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook