Χρήστος Καραγιαννίδης: Φαντάσου μια χώρα…

Posted on Ιούλιος 10, 2020, 8:19 πμ
1 sec

Φαντάσου μια χώρα που τις ειδήσεις δεν θα τις παρουσιάζουν οι Μάρα Ζαχαρέα, Σια Κοσιώνη, Νίκος Χατζηνικολάου, Νίκος Ευαγγελάτος. Φαντάσου μία χώρα που το πρωί δε θα ξυπνά με τον Αυτιά, τον Παπαδάκη, τον Καμπουράκη. Φαντάσου μια χώρα που οι δολοφονίες των αντιφασιστών θα παρουσιάζονται ως δολοφονίες και όχι ως ξεκαθάρισμα μεταξύ χούλιγκαν. Φαντάσου μια χώρα που η δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου δεν θα παρουσιάζεται ως ατύχημα από εξοστρακισμό. Φαντάσου μία χώρα όπου οι απεργίες θα παρουσιάζονται ως διεκδικήσεις εργαζομένων κι όχι ως ταλαιπωρία των πολιτών. Φαντάσου μία χώρα που οι διαδηλώσεις θα παρουσιάζονται ως έχουν κι όχι ως πολεμική πράξη εναντίον των πολιτών. Φαντάσου μία χώρα που θα μαθαίνει από την τηλεόραση ότι στην πλατεία Βικτωρίας η αστυνομία έκανε επιδρομή μέσα στο βράδυ και ξυλοκόπησε μικρά παιδιά και γυναίκες γιατί είχαν την ατυχία να είναι μετανάστες. Φαντάσου μία χώρα που θα έχει την ευκαιρία να ακούει και την άποψη της αντιπολίτευσης (όλης της αντιπολίτευσης) για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Φαντάσου μία χώρα που θα μαθαίνει πως τον Απρίλιο 200 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους. Φαντάσου μία χώρα που θα μαθαίνει ότι σήμερα και μετά από κάποια χρόνια δεν υπάρχει ανακριτής για την υπόθεση Noor 1 γιατί κανείς δικαστικός δε θέλει να μετακομίσει μόνιμα στο βυθό της θάλασσας. Φαντάσου μία χώρα τέλος πάντων που καταρχάς η πληροφορία θα έφτανε στα μάτια και στ’ αυτιά. Και αφού έφτανε θα επιθυμούσες να φτάσει και όσο το δυνατόν αφιλτράριστη.
Μετά βεβαιότητας μπορώ να σου πω ότι δε ζεις σε μια τέτοια χώρα. Ότι μαθαίνεις είναι ελεγχόμενο στην συντριπτική του πλειοψηφία. Ότι βλέπεις στην τηλεόραση έχει απόσταση από την πραγματικότητα, συνήθως μεγάλη. Και όλο αυτό χρηματοδοτήθηκε από την πέτσινη λίστα με δημόσιο χρήμα για να συνεχίσει να παρουσιάζει μια πλαστή πραγματικότητα. Οι ελάχιστες πηγές ενημέρωσης, οι ελάχιστες νησίδες της αλήθειας είναι εκεί έξω και προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές. Ψάξε, βρες, αμφισβήτησε, σκέψου, πράξε.
Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι αλήτες, ρουφιάνοι. Από την άλλη όμως είναι πολλοί οι αλήτες, ρουφιάνοι που λένε ότι είναι δημοσιογράφοι.
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…

*Από τον προσωπικό λογαριασμό του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook.
...