Χρήστος Καραγιαννίδης: Τα σκαλοπάτια του αυταρχισμού και της αναστήλωσης των προχουντικών καθεστώτων

Posted on 12 Ιουνίου, 2020, 10:04 πμ
2 secs

Δεν έχουμε χούντα κι επ’ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ίσως όμως να έχουμε κάτι χειρότερο γιατί είναι πιο ύπουλο και εμφανίζεται ως πλουραλισμός και δημοκρατία.
Ο κύριος Πέτσας ομολόγησε δημοσίως πως δόθηκε δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και φιλικά προσκείμενα “δημοσιογραφικά” μέσα. Για να θολώσει τα νερά βέβαια και ως κουτοπόνηρος που είναι ανέφερε κυρίως αντιπολιτευτικά μέσα που πήραν κι αυτά μία ελάχιστη χρηματοδότηση που φαντάζει ως ανέκδοτο μπρος στο συνολικό ποσό που διατέθηκε.
Ο κύριος Πέτσας ακόμα και σήμερα αρνείται να δώσει στοιχεία για τα ακριβή ποσά που πήραν τα ΜΜΕ που οικοδομούν σε καθημερινή βάση το προφίλ της κυβέρνησης μόνο με θετικά σχόλια.
Αλλά αυτό δεν είναι ούτε δημοκρατία ούτε πολυφωνία.
Όταν μία κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς εκατομμύρια σε επικοινωνιακούς διαύλους αφενός για να διαδίδουν ψεύδη καθημερινά κι αφετέρου για να σιωπούν μπρος στα κυβερνητικά σφάλματα τότε αυτό που έχουμε στην χώρα μας με άλλες λέξεις χαρακτηρίζεται και σ’ αυτές σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται η λέξη δημοκρατία.
Η πιο κυνική παραδοχή επηρεασμού της ενημέρωσης είναι μπροστά μας και γίνεται με τον πιο χυδαίο τρόπο που είναι το πρόσχημα της ενημέρωσης για την πανδημία.
Πέρα από τους συγγενείς και φίλους των στελεχών της ΝΔ που δημιούργησαν κάτι απίθανα σάιτ για να βγάλουν το κατιτίς τους σε τούτες τις δύσκολες μέρες υπάρχει και ο πακτωλός των ευρώ που κατευθύνθηκε στα ιδιωτικά κανάλια και τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.
Κι έτσι στη χώρα που έχουν πιαστεί τουλάχιστον 4 διορισμένοι γενικοί γραμματείς, διοικητές υπηρεσιών και υφυπουργοί να ψεύδονται για τα πτυχία τους, στη χώρα που εν μέσω πανδημίας κλείνουν νοσοκομεία και πρόκειται να απολυθούν συμβασιούχοι υγειονομικοί, στη χώρα που οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είδαν το μισθό τους να μειώνεται 20% (όσοι ακόμα δουλεύουν δηλαδή), στη χώρα που η συγκέντρωση των ντελιβαράδων θεωρήθηκε επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία ενώ οι συγκεντρώσεις του Άδωνη θεωρούνται εθνικό γεγονός, στη χώρα τέλος που η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής δε γνωρίζει πόσοι είναι οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές όλα είναι ρόδινα σύμφωνα με τα μπουκωμένα από ευρώ ΜΜΕ.
Κατεβαίνουμε σταθερά τα σκαλοπάτια του αυταρχισμού και της αναστήλωσης των προχουντικών καθεστώτων.
Προς το παρόν ως παρατηρητές. Να δούμε πότε θα γίνουμε ανταγωνιστικοί σ’ αυτή την αφήγηση.

 

*Ανάρτηση του π. βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook

...