Χρήστος Καραγιαννίδης: Η κυβέρνηση πολιτεύεται με ακραίο αμοραλισμό

Posted on 24 Μαΐου, 2020, 9:44 πμ
1 sec
Το επεισόδιο στον Έβρο για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πως η σημερινή κυβέρνηση πολιτεύεται με ακραίο αμοραλισμό.
Το ίδιο έκανε κι ως αντιπολίτευση οπότε δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Τα μονοπάτια όμως που ακολουθεί γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα γιατί μοχλεύουν πάθη που γεννούν τέρατα. Και σε τούτη τη χώρα τα τέρατα περίσσεψαν για πάνω από πέντε δεκαετίες μετά την κατοχή.
Αφού φούντωσε τους μακεδονομάχους που έφτασαν να απειλούν ανθρώπινες ζωές τους ξεπέταξε όταν έγινε κυβέρνηση γιατί είναι φανερό πως η εσωτερική κατανάλωση εθνικισμού προς άγρα ψήφων δε συγκροτεί εξωτερική πολιτική με αξιώσεις. Μετέπειτα για να θωπεύσει ακόμα μια φορά τον εμφανή εθνικισμό πρωτοκλασάτων στελεχών αλλά και σημαντικού μέρους της εκλογικής πελατείας έστησε στον Έβρο ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι στο οποίο έλαβαν μέρος και διάφορες παρακρατικές ομάδες.
Χτες σ’ ένα μεθοριακό επεισόδιο με την Τουρκία που οι αλληλοδιαψεύσεις των κυβερνητικών μαζί με τον τραγέλαφο που θέλει να ονομάζεται δημοσιογραφία οδήγησαν σε ένα αλαλούμ ενημέρωσης που ακόμα και τώρα είναι άγνωστο τι συνέβη. Και η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη αφενός γιατί τα νταηλίκια η κυβέρνηση ξέρει να τα πουλά σε άοπλους πρόσφυγες και αφετέρου γιατί προσπάθησε να κρύψει ένα γεγονός που δεν κρύβεται εύκολα.
Σήμερα ο Δένδιας, που πλέον άρχισε να κινείται πέρα από τη λογική αντιπροέδρου Εδεσσαϊκού, έγινε στόχος της «Ομάδας Αλήθειας». Της ομάδας τρολ, δηλαδή, που έχει στήσει η Ν.Δ. για τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό που σήμερα φαίνεται ως μια πολύ καλά οργανωμένη κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από μία σύνθεση εκβιασμών, πολιτικών συμφωνιών, ιδιοτελών συμβιβασμών και αγάπης για την εξουσία. Κάποια στιγμή όμως που θα έρθει το πρώτο κακό εκλογικό αποτέλεσμα ο σημερινός Μωυσής θα έχει την τύχη που είχαν όλοι, μα όλοι, οι αρχηγοί αυτού του κόμματος. Καρατόμηση, δυσφήμηση, ανυποληψία, χλεύη. Θυμηθείτε μόνο τους δύο τελευταίους πριν από τον Μητσοτάκη αρχηγούς πόσο γρήγορα από σωτήρες μεταβλήθηκαν σε προσωπικότητες του παρελθόντος.
*Από τον προσωπικό λογαριασμό του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook.
...