Χρήστος Καραγιαννίδης: Αλλά είπαμε μην κάνετε φασαρία και ξυπνήσει η δικαιοσύνη…

Posted on 18 Ιανουαρίου, 2021, 12:28 μμ
1 sec
Αν περπατήσετε σε χώρους ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θα προσέξετε πως δεν υπάρχει πουθενά αστυνομική παρουσία. Αν όμως διαβάσετε Athens Voice και παρεμφερείς ρυπαρές ιστοσελίδες θα πιστέψετε πως η αστυνομία είναι παντού μέσα στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Σε αυτές τις ιστοσελίδες οι προπαγανδιστικές απόψεις βαφτίζονται έρευνες και τα ιδεοληπτικά συμπεράσματα βαφτίζονται αξιωματικές αλήθειες.
Κάθε φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει κόντρα στο σύνταγμα, τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα αλλά και το νομικό πολιτισμό ξεκινούν οι πληρωμένες γραφίδες έναν αγώνα προπαγάνδας που μετατρέπει το κάρβουνο σε χρυσό και τον συντηρητικό παραλογισμό σε κανόνα του ορθού λόγου. Αλλά ακόμα κι αν είσαι λάτρης της αγοράς δεν μπορείς να αιτιολογήσεις την χρηματοδότηση με 30 εκατομμύρια για την δημιουργία ειδικού αστυνομικού σώματος πανεπιστημίων όταν η αντίστοιχη χρηματοδότηση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την εύρυθμη λειτουργία τους είναι κατά πολύ χαμηλότερη. Φυσικά όμως αυτός ο δεξιός ανορθολογισμός έχει οδηγήσει την Ελλάδα να είναι δεύτερη στην Ε.Ε. σε αναλογία αστυνομικών ανά 100 χιλ. κατοίκους και
τελευταία στην Ε.Ε. στην αναλογία ακαδημαϊκοί / φοιτητές.
Το ζήτημα γίνεται καλύτερο από πλευράς δημοκρατίας όταν αυτή τη νομοθέτηση την απορρίπτουν οι καθηγητές πανεπιστημίων στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι φοιτητές αλλά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου την ΠΟΑΣΥ.
Ε λοιπόν σε αυτήν την καθολική άρνηση το υπουργείο Παιδείας και Δημόσιας τάξης απαντά με πληρωμένα τρολ, “δημοσιογράφους” κι “ερευνητές” που όταν εξαντλούν την προπαγάνδα τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να απειλούν ανοιχτά με λιντσαρίσματα και απόπειρες δολοφονιών τους διαφωνούντες. Αλλά είπαμε μην κάνετε φασαρία και ξυπνήσει η δικαιοσύνη.
.

*Ανάρτηση του π. βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, στο facebook

...