, Χορτάσαμε «ετοιμότητα»… Κύριο Θέμα ΙNDE (16/10), INDEPENDENTNEWSΕπιτελικό κράτος περιορισμένης ευθύνης. Αυτό αποδείχτηκε και με όσα αντικρίσαμε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, αλλά και με το Πινγκ-Πονγκ ευθυνών. Το κρίσιμο ερώτημα σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, είναι εάν θα μπορούσε να γίνει κάτι από την Πολιτεία για να περιοριστεί η έκταση των απωλειών και των καταστροφών.

Η απάντηση είναι ότι το κράτος και η Περιφέρεια θα έπρεπε να εξετάσουν και να υλοποιήσουν τις προτάσεις που κατέθεσαν οι δήμοι και οι αρμόδιοι φορείς, μετά από τις τελευταίες πυρκαγιές. Δεν μπορούμε μια ζωή να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και να ευχαριστούμε τον Ύψιστο που δεν ήρθαν χειρότερα τα πράγματα.

 

Ένα άλλο, εξίσου κρίσιμο, ερώτημα είναι αν θα καταφέρουμε, επιτέλους, να δράσουμε προληπτικά, ιδίως όταν έχουμε ειδοποιηθεί για την εκδήλωση ενός έντονου φυσικού φαινόμενου, όπως έγινε και τώρα.

Και το μυαλό πάει στην επόμενη βροχή, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε πια ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι εξαίρεση πλέον, αλλά συχνά γεγονότα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναπαύεται στην επικοινωνία. Ο κόσμος υποφέρει πραγματικά, χάθηκε μια ζωή, καταστράφηκαν σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμοι, δημόσιες υποδομές. Και σε κάποιες περιπτώσεις η μία καταστροφή ακουμπά την προηγούμενη.


 

, Χορτάσαμε «ετοιμότητα»… Κύριο Θέμα ΙNDE (16/10), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/