, Χαμηλό μισθό για ακμαίο ηθικό… Κύριο Θέμα INDE (19/10), INDEPENDENTNEWSΣτον τελευταίο «Σφυγμό» Οκτωβρίου της Prorata, στην ΕΦΣΥΝ του Σαββατοκύριακου, τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο με τη σειρά που τα κατέταξε:

Χαμηλοί μισθοί και συνθήκες εργασίας / Εθνικά θέματα / Διαφθορά και διαφάνεια / Παιδεία / Ακρίβεια / Πανδημία. Και έπεται η ανεργία.

Επτά βασικά προβλήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν μεγάλη σχετικότητα, όπως το ύψος του μισθού και η ακρίβεια, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες. Με την πανδημία ίσως λίγο χαμηλά, αν σκεφτεί κανείς τον καθημερινό αριθμό νεκρών. Και με το θέμα της παιδείας ενθαρρυντικά ψηλά στη λίστα.

Ωστόσο, αν και είναι σχετικά εύκολο να μαντέψει κανείς πως μπορεί να προσεγγιστεί το ζήτημα του χαμηλού μισθού –πάντως, όχι με το συμβολικό και αδιόρατο ποσοστό αύξησης που αποφάσισε η κυβέρνηση από το 2022- τα υπόλοιπα θέματα σηκώνουν συζήτηση. Και τα εθνικά και της διαφάνειας και της παιδείας και όλα. Πρώτα απ’ όλα για να ακουστεί η γνώμη της κοινωνίας. Κι ύστερα για να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις.

Για την Αριστερά είναι, ίσως πιο εύκολα τα πράγματα. Γιατί δεν μπορεί παρά να επιδιώξει να λειτουργήσει ως ο διαχρονικός εγγυητής του εισοδήματος, της παιδείας και της υγείας του λαού.


, Χαμηλό μισθό για ακμαίο ηθικό… Κύριο Θέμα INDE (19/10), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/