Χαμένοι στις διαστάσεις: Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις μάσκες

Posted on 29 Σεπτεμβρίου, 2020, 10:02 πμ
1 sec

Ο διαγωνισμός της ΚΕΔΕ συνεχίζει να είναι σε αναμονή, καθώς ακόμα αναμένεται μια σωστή συνεννόηση των εμπλεκομένων για τις διαστάσεις.

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις διαστάσεις για τις μάσκες που θα διατεθούν στα σχολεία, μετά το φιάσκο κι ενώ αναμένεται, η σωστή παρτίδα που θα έπρεπε να είχε μοιραστεί στα σχολεία όλης της χώρας.

Η αρμόδια επιτροπή θέλοντας να δείξει ότι έχει δίκιο από την αρχή και δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα το λάθος που προέκυψε με τις «μάσκες αλεξίπτωτα», έδωσε ξανά τις ίδιες διαστάσεις- δηλαδή 10 επί 22- σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά οι διαστάσεις δεν είναι για το τελικό προϊόν, αλλά για το αρχικό. Δηλαδή για το ύφασμα που θα πάρουν οι παραγωγοί για να φτιάξουν τις μάσκες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πήρε αυτές τις διαστάσεις και συνέστησε στην επιτροπή να τις αλλάξει γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγουν μικρότερες οι μάσκες από την κανονική.

Και μην ξεχνάμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά το πρώτο φιάσκο είχε δηλώσει ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα διαβιβάζονταν οι προδιαγραφές για τις νέες μάσκες.

...