«Εμείς οι καλλιτέχνες πληρώνουμε το γεγονός ότι όλους τους μήνες που πέρασαν δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν στην υγεία και την Παιδεία. Είμαστε ο εύκολος τρόπος να πούνε «Να πήραμε ένα μέτρο» και να μην αποκαλυφθεί πόσο εγκληματικά φέρθηκαν σε σχέση με τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικών. Είμαστε εύκολη Ιφιγένεια γιατί είμαστε μικρός χώρος» είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλώντας στην πρώτη εκπομπή του tvxs.gr στο Κόκκινο 105.5  με την Φωτεινή Λαμπρίδη την περασμένη Παρασκευή.

Ο τραγουδοποιός δήλωσε, ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες θα απευθυνθούν σε Διεθνείς Οργανώσεις και δημοσιογράφους, ενώ ετοιμάζουν έντονες ακτιβιστικές δράσεις γιατί η πολιτεία συνεχίζει και τους αγνοεί.

«Έχω σοκαριστεί από το γεγονός ότι δεν απαντά ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι υπουργοί οικονομίας και ανάπτυξης στους οποίους έχουμε στείλει εδώ και βδομάδες επιστολή. Την επιστολή υπογράφαμε όλα τα σωματεία γύρω από τον χώρο του τραγουδιού: Συνθέτες , στιχουργοί, τραγουδιστές και μουσικοί. Ξέρει πολύ καλά το υπουργείο ότι κανένας παραγωγός δεν μπορεί να κανονίσει την παραγωγή του σήμερα και πως καταστρέφονται όλες οι μικρές επιχειρήσεις στον χώρο μας. Μας δίνουν κάποια μέτρα που θεωρητικά μας αφήνουν να δουλέψουμε, αλλά στην πράξη δεν μας αφήνουν, χωρίς να μας αποζημιώνουν».

Σε σχέση με την ιστορική απόφαση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής τόνισε πως η καταστολή, σπίλωσε την χαρά του κόσμου. «Είναι σημαντικό ότι ένας θεσμός έδωσε αυτή την καταδίκη αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται ο αγώνας του αντιφασιστικού κινήματος και της ίδιας της Μάγδας Φύσσα. Αυτή η γυναίκα άκουσε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και από θεσμικά πρόσωπα».

Πηγή: tvxs.gr